10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü yine yoğun ziyaretlerle ve güzel temennilerle geçti. 1962'den bu yana Türkiye'de 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü yine yoğun ziyaretlerle ve güzel temennilerle geçti. 1962'den bu yana Türkiye'de 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günümüzde de yalnız bırakılmadık. Kimi mesajlarla, kimi güzel temennilerle kimi de gazetemizi  ziyaret ederek bu özel ve anlamlı günümüzü kutladılar

                DOKUZ PATRON OLAYI

Basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu, 4 Ocak 1961'de kabul edildi ve 10 Ocak 1961'de Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar üzerine dönemin Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah gazetelerinin patronları, gazetelerini 3 gün kapattıklarını duyurdu. 'Dokuz patron olayı' olarak bilinen bu gelişme sonrası gazeteciler ayağa kalkarak eylemler düzenleyip 3 gün boyunca 'Basın' adlı bir gazete yayımladı.

                SENDİKA HAREKETE GEÇTİ

                İstanbul Gazeteciler Sendikası, medya patronlarının boykotu karşısında basın çalışanlarının elde ettikleri başarının önemi nedeniyle 10 Ocak 1962'yi Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlama kararı aldı. 1971 yılındaki askeri müdahaleyle gazetecilerin bazı hakları geri alındı ve kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirildi. Arkasında büyük mücadelelerin olduğu biz gazetecilere özel 10 Ocak'ı kutlamak için gazetemize de anlamlı ziyaretler yapıldı.

                Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Susurluk İlçe Başkanı Ergün OKURLAR telefon ile, MHP Susurluk Belediye Başkan Aday Adayları Vehbi YÖRÜK ve Şafak MUT, Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekibi,  Susurluk Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın temsilcileri Yücel KILIÇ ve Sahra AVCI, Memleket Partisi Belediye Başkan Aday Adayları  Akile KARAŞAHİN ve Hayri AYKUT  gazetemizi ziyaret ederek günümüzü kutladı. Ayrıca bir çok okuyucumuz da bu anlamlı günümüzü kutlayıp bizleri onurlandırdılar.

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY  de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle akşam yemeği düzenledi



Anahtar Kelimeler: ÇALIŞAN GAZETECİLER
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı