Tarih: 15.10.2024 09:29

12 EKİM DÜNYA ARTRİT GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

Artrit, eklem ağrısı veya eklem hastalığıyla ilgili yüzden fazla romatizmal hastalık türünü kapsayan, her yaştan insanda görülebilen ve sebep olduğu belirtiler (ağrı, şişlik gibi) nedeniyle hastaların yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen, hatta yaşam sürelerini kısaltabilen hastalıklardır.

Dünya Sağlık Teşkilatı verilerine göre dünyada 350 milyon insanın artrit olduğu tahmin edilmektedir. Önemine binaen, hastalık hakkında bireysel ve toplumsal düzeyde farkındalık oluşturmak amacıyla dünyada 12 Ekim günü “Dünya Artrit Günü” olarak ilan edilmiştir.

Artrit günü bilgilendirme standı Susurluk Devlet Hastanesi ev sahipliğinde Susurluk İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimlerimiz ve hemşirelerimizin katılımıyla açıldı ve ziyaretçilere gerekli bilgilendirilmeler yapıldı.

1 Ekim Yaşlılar günü ve 12 Ekim Artrit günü münasebetiyle ilçemiz Bizim Aile Bakım Merkezini ziyaret eden Dr. Ali Furkan DUMAN ve Hemşire Ebru KURT EMRE bilgilendirme faaliyetinde bulunarak bakım merkezinde bulunanların hal hatırlarını sordular.   Haber: Deniz ERGEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —