Tarih: 17.09.2024 09:41

13. ÇANAKKALE BİSİKLET TURU ŞEHİTLERE SAYGI SÜRÜŞÜ

Facebook Twitter Linked-in

13.  Çanakkale Bisiklet Turu Şehitlere Saygı Sürüşü’ne katılan ilçemiz Susurluk Bisiklet Platformu(SUBİP)  gazetemize bir açıklama yaparak duydukları memnuniyeti ve teşekkürlerini ilettiler. Açıklama şöyle;

“T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda, Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP) öncülüğünde 13. Çanakkale Bisiklet Turu Şehitlere Saygı Sürüşü; tüm şehit ve gazilerimizi anmak amacıyla bundan 109 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük ve destansı adını tarihe altın harflerle yazdırdığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 500 bisikletlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu tarihi günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Susurluk Bisiklet Platformu (SUBİP) gönüllüleri olarak bizde bisiklet sporuna gönül veren 7'den 77'ye 22 gönüllümüz ile yerimizi almanın gururunu yaşadık. 

Birçok ilden katılımın olduğu bu anma sürüşünde Balıkesir ilini temsilen gitmemiz ve Susurluk ilçemizin adını ön planda tutacak bir girişimle Subip ekibi olarak orda olmakta ayrı bir gururdu.

Bu tür sportif veya anma sürüşlerinde kendi imkanlarıyla yada bir kısım ailelerin ve gönüllülerin yardımı ile gittiğimiz bu sürüşte bize inanan ve çocuklarını bu tarihi güne ve kutsal topraklarda bisiklet sürmenin keyfini aynı zamanda maneviyatını yaşatan ailelerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Bu ve buna benzer etkinliklerde başta Balıkesir ilimizi, ilçemiz Susurluk'u ve bu organizasyonlara değer katan Susurluk Bisiklet Platformumuz daha güçlü bir temsiliyet göstermek için çok daha fazla destek vermesiyle daha geniş katılımlar göstererek hem ilçemizin hem ilimizin adından bahsetmeleri bizi daha çok motive edecektir. Bu bir başlangıçtı devamının geleceğine olan inancımız tam bizi seven ve gönül veren herkese çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu organizasyon da ev sahipliği yapan Çanakkale Bisiklet Platformu'na (ÇABİP)  çok teşekkür ederiz. 14.sü ve sonrasında devam edecek anma etkinliklerine katılmayı heyecanla beklediğimizi belirtmek istiyoruz. Sürüşe katılan tüm pedaldaşlarımın ayağına emeğine sağlık.Bir daha ki sürüşte görüşmek dileğiyle. Hoşça kalın, sağlıklı kalın, bisikletle kalın,”. SUSURLUK BİSİKLET PLATFORMU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —