29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI COŞKU İLE KUTLADIK

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Susurluk'ta görkemli bir şekilde başladı. Cumhuriyetimizin 99'uncu Kuruluş yıldönümü kutlamaları, Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

28 Ekim 2022 Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan ve 29 Ekim Cumartesi günü Kaymakamlık makamında devam eden kutlamalar kapsamında yapılan Tebrik Töreni’ne protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

                Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına saat 10.30’da itibaren Susurluk Şehir Stadyumu’nda devam edildi.

                Program, Kaymakam Muammer KÖKEN, beraberinde Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY olmak üzere öğrencilerin, resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri ile halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.

                Kutlama mesajları anons edildi. Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. KÖKEN, konuşmasında:

                “Bugün, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Aziz Milletimizin; vatanı, bayrağı ve değerleri için bin bir fedakarlık ve kahramanlıkla verdiği mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutlamanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz.

                Asil Milletimizin bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar olması bizlerin azmine, gençliğimizin donanım ve bilimine bağlıdır. Bizler de gençliğimizin aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyerek, milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde tutan, yarının dünyasına şekil verecek bireyler olarak yetişmeleri azmi içerisindeyiz.

                Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRT başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, yurt içinde ve sınırlarımız dışındaki istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle yad ediyorum.

                Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun,” dedi.

                Dereceye giren öğrenciler ile kros yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Susurluk Müzisyenler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Bandosundan marşlar dinlendi ve ardından Bando eşliğinde Tören Geçişi yapıldı.

                Aynı günün akşamı “Fener Alayı” düzenlendi. Fener Alayı’na binlerce kişi Türk Bayrakları ve Atatürk fotoğraflı tişörtlerini giyerek katıldı. Sonrasında da Atatürk Parkı’nda eğlence tertip edildi.

                                                                                                                              Haber: D. ERGEN    



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYET BAYRAMI' COŞKU KUTLADIK
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı