30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NDA JANDARMA TEĞMEN HÜSEYİN ARSLAN'IN KONUŞMASI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunda İlçe Jandarma Karakol Komutanı Hüseyin ARSLAN'ın yaptığı konuşma:

"Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Kıymetli Hazirun, Basınımızın Güzide Mensupları,

                Bugün 30 Ağustos'tur. Zafer Bayramıdır. Tarihimiz bugün gibi şanlı, şerefli ve gururlu anlarla doludur.

                Bu bayramı bize kazandıranların o günlerini kısaca hatırlayacak olursak, Birinci Dünya Savaşı sonrası; Aziz vatanımızın kaleleri zapt edilmiş, tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi işgal edilmiş durumda idi.

                İşte bu süreçte, Doğu ve Güneydoğuda bulunan düşman kuvvetleri yerel ve düzenli birliklerimizle uzaklaştırıldıktan sonra, 23 Ağustos 1921'de başlayan Sakarya Savaşının kazanılmasının da ardından bir taarruz hareketiyle düşmanın tamamen yok edilmesi kararı alınmıştır. 1922 yılı Ağustosuna kadar hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal'in Başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922’de Güney Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde bulunan düşmana saldırmış ve bir saat içerisinde düşman mevzileri ele geçirilmiştir. 30 Ağustos’ta düşman çember içine alınmış, sağ kalanlar ise esir edilmiştir.

                İşte bugün Türk Milletinin zafer Günüdür.

                Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden zaferin günüdür.

                Bugün Türk Ulusunun kendisini esir etmek isteyen yayılmacı, istilacı güçlere karşı kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla, ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanını yazdığı gündür.

                Bu sebeple, burada bulunan herkesin ve Büyük Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı canı gönülden kutlar, bize bu günleri yaşatan başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, dava arkadaşları ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle anar, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğilir, şükranlarımı sunarım. Arz ederim”   



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı