AHMET AKIN: "CHP'Lİ BELEDİYELERİN RÖNTGENİNİ ÇEKİYORUZ"

AHMET AKIN:

CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet AKIN, CHP'nin yerel seçim sürecine ilişkin yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

CHP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet AKIN, CHP'nin yerel seçim sürecine ilişkin yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

                CHP'nin yerel yönetim strateji belgesinin güncelleneceğini aktaran AKIN; "Başta deprem gerçeği, iklim değişikliği ile yaşadığımız yangın ve sel felaketleri olmak üzere tüm gelişmeleri dikkate alarak yerel yönetimler strateji belgemizi güncelleyeceğiz," dedi. AKIN, güncelleme işleminin akademisyenlerden ve yerel yönetim geçmişi olan deneyimli isimlerden oluşacak iki ayrı grup tarafından yürütüleceğini belirtti. Bu süreçte mevcut CHP'li belediyelerin de kent konseylerinin de katılacağını kaydetti.

                "BELEDİYELERE RÖNTGEN"

                "CHP'li belediyelerin örnek hizmetleri ve yerel yönetim vizyonu Türkiye'de marka haline geldi" diyen AKIN, belediye hizmetleri ve belediyeden beklenti araştırmaları için ayrı bir çalışma ekibinin oluşturulduğunu söyledi. Çalışma ekibi hakkında bilgi veren AKIN; "Ekip bilimsel yöntemler kullanarak alanında uzman akademisyenlerden oluşuyor. Araştırmaları bu çalışma ekibi gerçekleştirecek. Belediyelerimizin bir anlamda röntgenini çekeceğiz," dedi.

                ÇALIŞTAY YAPILACAK

                AKIN, önümüzdeki ekim ayı içerisinde kentsel, idari, hukuki ve mali alanda yerel yönetimlerin sorunlarının tespit edilip çözüm önerilerinin üretileceği “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. Çalıştay sonuç raporunun CHP’nin yerel yönetim politikasına yön vermesinin amaçlandığını söyleyen Ahmet AKIN, halihazırdaki CHP belediyelerinin çalışmalarına da değinerek; “Belediyelerimiz bugüne değin Türkiye genelinde her kesime hitap eden pek çok sosyal hizmeti hayata geçirdi,” diye konuştu. Söz konusu uygulamalardan “Proje Havuzu” oluşturacaklarını işaret eden AKIN; “Böylece başarılı olduğu vatandaş memnuniyetiyle de kanıtlanan bu projeler bütün il ve ilçelerdeki seçim çalışmalarına uyarlanabilecek,” dedi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı