Tarih: 10.10.2023 09:31

AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

Facebook Twitter Linked-in

Sağlıkta şiddetin boyutu her geçen gün artarken son olarak Kocaeli'de üç aile hekiminin darp edilmesinin ardından Aile Hekimleri 9 Ekim 2023 Pazartesi tarihinden itibaren 5 gün iş bırakma kararı aldı. 

                Kocaeli Körfez'de 95 Evler Fatih Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) hasta yakınları 3 doktora saldırıda bulundu. Yaşanan sağlıkta şiddet olayı ile ilgili Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Balıkesir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Balıkesir Tabip Odası ve Hekim-Sen üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek bitmeyen şiddet olaylarına tepki gösterdi.

                Aile Hekimleri Derneği adına ortak basın açıklamasını okuyan Dr. Emin SÜSLEYEN, sağlıkta şiddetin sorumlusu olarak sağlık bakanlığını ve gerekli yaptırımları almayan hükümeti suçladı.

                Dr. SÜSLEYEN; "Öldürüldük, vurulduk, bıçaklandık, darp edildik. Çalışanının can güvenliğinden de sorumlu olan Sağlık Bakanlığı hiç bir şey yapmadı, yapmıyor. Sağlık Bakanı sosyal medyadan sadece geçmiş olsun diyor ve kınamakla yetiniyor. Hastanelerde silahlar patlıyor, çatışmalar yaşanıyor. Çoğunda doğrudan sağlık çalışanı hedefleniyor. Ya da kurşun yağmurunun arasında kalıyor. Ersin ASLAN'dan, Ekrem KARAKAYA'nın Sağlık Bakanlığının hastanelerinde katledilmesi arasında hiç bir şey değişmedi. Değişsin ve etkin, caydırıcı, gerçek önlem alınsın, en ağır cezai yaptırımlar olsun diye bir kez daha iş bırakıyoruz," dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —