Tarih: 10.11.2023 09:12

AK PARTİ'DE YEREL SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN,yerel seçim süreci için açıklama yaparken; "Hiçbirimiz ben dahil duradaki hiç kimsenin kişisel menfaatleri ön planda olmayacaktır. Bizim partimizde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Bizim davamız kişisel menfaatleden ve her şeyden daha üstündür. Seçim stratını veriyoruz, dedi.

                ADAYLIK BAŞVURU ÜCRETİNDE DEĞİŞİKLİK

                Toplantıda, AK Parti'de belediye başkanlığı adaylığı için başvuru ücretlerinde değişikliğe gidildi. İlk aşamada, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin lira, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin lira, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin lira müracaat ücreti alınması planlandı.

                Ancak bu rakam Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından 50 lira, İl Belediye Başkan adaylarından 30 lira, İlçe Belediye Başkan adaylarından 20 bin lira, Belde Belediyelerinde 10 bin lira, Büyükşehir meclis üyesinde 10 bin lira, il genel meclis üyesinde ise 5 bin lira olarak güncellendi. Kadın adaylardan bu ücretlerin yarısı, engelli adaylardan ise dörtte biri alınacağı belirtildi.

                BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİFA ETTİRİLMEYECEK

                Toplantıda, mevcut belediye başkanlarının istifa ettirimeyeceği ve başvuru alınmayacağı da belirtildi. Toplantıda ayrıca, belediye başkanlarında 3 dönem kuralının uygulanmasının ağırlık kazandığı öğrenildi.

                ADAY 24 KASIM'DA İLAN EDİLECEK

                Toplantıya sunulan taslak takvime göre, 9-17 Kasım arası yapılacak olan müracaatlar online olarak alınacak, 19 Kasım'da teşkilatta temayül yoklamasına başlanacak. 20 Kasım'da belediye başkan adaylarının belirlenmesine ve 24 Kasım'dan itibaren de belediye başkan adayları ilan edilmeye başlanacak. Yine, 3 Aralık'a kadar meclis üyeliklerinin başvuruları devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —