ALİ BOZOĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

ALİ BOZOĞLU’NUN  BASIN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Susurluk İlçe Kongremizi yaptık. Aslında sonucu çok önemli olmayan sadece partiyi ne şekilde daha ileriye taşıyabileceğimiz konusunda görüş ayrılığı olan iki gurup arasında bir kongreydi.

Cumhuriyet Halk Partisi Susurluk İlçe Kongremizi yaptık. Aslında sonucu çok önemli olmayan sadece partiyi ne şekilde daha ileriye taşıyabileceğimiz konusunda görüş ayrılığı olan iki gurup arasında bir kongreydi. Biz partide uzun yıllardır aynı yüzlerin olduğunu, halkta bir değişim talebi olduğunu, mevcut yönetimse, şu anki durumun devam etmesini savunuyordu. Sonuçta delegeler tarafından mevcut yönetimin devam etmesi kararı alındı. Umarım partimiz için hayırlı olur. 

                Nitekim, kongrede İlçe Başkanı tarafından yapılan konuşmada muhtemelen partinin en genç ve en çalışkan üyesi Emre Filiz'i hakarete varan ithamlarda bulunması diğer başkan adayı Murat Kula'ya yıllardır bıktığımız rakip siyasiler tarafından dahi söylenmeyen kadar ağır ve haksız ithamlara maruz bırakılması çok ama çok yanlıştı. Bu öfke patlamasından bende nasibimi aldım. 

Bildiğiniz üzere bir süre önce iki yerel gazetede “Susurluk Bozoğlu'suz bir seçim geçirsin, önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayacağım” şeklinde beyanım yer almıştır. 

                Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongresinde İlçe Başkanı Bekir Barut tarafından mevzuat gereği cevap verme hakkım olmayan son konuşmasında partili partisiz herkesin önünde “Ali Bozoğlu gitmiş gazeteye açıklama yapmış, aday değilim diye, kim sordu sana aday mısın diye? Baban başkanlık yaptı diye sen de başkan olacaksın diye bir kural mı var” şeklinde beyanlarda bulunmuştur. Bu sebeple bu konuda bir açıklama yapma zorunluluğunda kaldım. 

Öncelikle belirtmem gerekir ki, bana her sokağa çıktığımda onlarca kişi aday olup olmayacağımı soruyor.  Ben herkese dilim döndüğünce partiye zarar gelmeyecek şekilde açıklama yapmaya çalıştım. Geçmişten gelen kavgaları hatta bugün birlikte oldukları bir çok CHP'linin dahi babam Tahsin Bozoğlu'na oy vermedikleri ve başka parti için çalıştıkları hikayelerini şimdiki partili büyüklerimizden çok dinledim. Bu sebeple öncelikle bu kavgayı bitirmeyi temel amaç edindim ve her aşamada buna göre hareket ettim. Bütün bunları düşünerek partinin çıkaracağı adayın arkasında olduğumu da ifade ettim. Nitekim, anılan açıklamayı ben bir yere gidip yapmadım. Parti çalışmaları sırasında İlçe yönetiminde bulunan Levent abi, yine Bekir Barut'un listesinden delege seçilen gazeteci Kemal Ayyıldız ve bir takım partililerle beraber sohbet ederken dile getirdiğim beyanımı Kemal abi madem böyle diyorsun gazeteye basalım diyerek haber yapmak istedi. Bende durduk yere böyle açıklama nasıl olur dediğimde, Kemal abi herkes aday olacak diye konuşuyor, madem değilim diyorsun basalım diyerek açıklama haline getirdi ve Kardeş Gazetesinde basıldı. Yine Bekir Barut listesinde yer alan Gürdal Ergen tarafından idare edilen Beş Eylül gazetesinde muhtemelen diğer gazetede çıktığı için haber niteliğinde olarak ve beyanımda bazı değişiklikler ile bana sorulmaksızın basıldığını gördüm. 

                Ben siyaset ile bir şeyler elde etmek, bir yere gelmek için değil dünya görüşümüz kapsamında memleketimize, çocuklarımıza ve geleceğe dair güzel bir şeyler yapmak için uğraşıyorum. Ailem ve işimden zaman ayırarak babam Tahsin Bozoğlu'ndan öğrendiğim şekilde ideallerim uğruna mücadele ediyorum. Bunun için kişisel sebeplere ek olarak yıllardır süren ve babam Tahsin Bozoğlu'ndan miras kalan parti içi sığ tartışmalardan ve iç çekişmelerden uzak durmak için seçime uzun süre kala aday olmayacağımı açıklamamın faydalı olacağını, geri çekilerek partinin adayını genel seçimde olduğu gibi her aşamada desteklememin geçmişten gelen bu sorunu bitireceğini düşünerek böyle bir karar aldım. Burada yanlış bir husus olduğunu düşünmüyorum ve kararımın arkasındayım. 

                Belirtmem gerekir ki, İlçe Başkanı seçildiği günden itibaren partimize her anlamda destek olmama, sürekli iletişim içinde olmamıza, karşılıklı listelerle girdiğimiz kongrede yaptığım konuşmada dahi yalnızca partimizdeki aktif üye sayısını çoğaltmamız gerektiği yönünde konuşma yapmama rağmen İlçe Başkanı tarafından bu şekilde konu edilmem şahsımda üzüntü yaratmıştır. Anılan haber yaklaşık 2 ay önce basılmış olup, o günden itibaren onlarca kez bir araya geldiğimiz babamın arkadaşı, arkadaşımın babası olan Başkanımız bu soruyu bana mevzuat gereği cevap verme şansım olmayan kongre salonunda değil de görüştüğümüz her noktada açık yüreklilikle sorabilirdi.  Hatta kendi listesinde yer alan ve birlikte hareket ettiği gazete idarecilerine sorabilirdi. Sonuç olarak ben gelen soru üzerine bir açıklama yaptım. Bu tarz bir kin ve öfke dolu ifadeyle Babam Tahsin Bozoğlu'ndan dahi adı anılmadan senin baban diye öfkeyle bahsedilmesi, farklı yerlerde senin baban kim olursa olsun şeklinde ifadelerle rencide edilmesi hiç doğru olmadı. Tekrar söylüyorum, ben önümüzdeki seçim aday değilim, sonraki seçimlerde aday olacak olursam tabi ki Tahsin Bozoğlu'nun oğlu olmaktan yine gururlanacağım ancak Ali Bozoğlu kimdir ve amacı nedir konusunda detaylı bir açıklama yaparım. Konuyu partililerimizin ve halkımızın takdirine bırakarak burada kapatıyorum. Umarım çok daha güzel günlerde birlik içinde kongreler yapma şansımız olur.

                Saygılarımla,

                                                                                                     Av. Ali Bozoğlu



Anahtar Kelimeler: BOZOĞLU’ BASIN AÇIKLAMASI
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı