Tarih: 04.07.2023 09:12

ALTIEYLÜL'DE LAVANTA ŞENLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Altıeylül Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan Lavanta Bahçesi, 20 dekarlık alanda ziyaretçilerin fotoğraf çekebileceği salıncak, masa, at arabası ve fotoğraf çerçevesi gibi objelerle vatandaşa hizmet veriyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI; "Altıeylül Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak Nergiz Kırsal Mahallemizde belediyemize ait 20 dönüm alan içerisinde hünnap, ayva, armut, elma, ceviz gibi 380 adet meyve fidanı yetiştirilmektedir," dedi.

                "BU BÖLGEDE TARIM FAALİYETİ YAPILMAKTADIR"

                Belediye Başkanı Hasan AVCI, konu ile ilgili şöyle konuştu: "Aynı bölgede 20 dönüm alanda Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden lavanta, ekinezya, kekik, biberiye, adaçayı, melisa üretilmektedir. Yine bu bölgede 21 dönümlük alanda buğday ekimi yapılmıştır.  Bölgede toplam 61 dönümlük alanda tarım faaliyetleri yapılmaktadır.

                Elde Edilen Ürünler İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılmaktadır

                Belediyemiz arazilerine; Taşköy'de 25 dönüm araziye buğday, Nergiz'de 43 dönüm araziye arpa, Pamukçu'da 4 dönüm araziye buğday, Aslıhan'da 13 dönüm araziye arpa olmak üzere toplam 85 dönüm araziye 2023 yılında arpa ve buğday ekimi yapılmış olup, elde edilen ürümler un yapılmak suretiyle ihtiyaç sahiplerine ALGEM aracılığıyla dağıtılmaktadır."

                VALİ HASAN ŞILDAK: "LAVANTA ETRAFA HUZUR VE MUTLULUK YAYIYOR"

                Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen Lavanta Günlerinin açılışına katılan Vali Hasan ŞILDAK, yaptığı konuşmada lavanta bitkisinin önemine değindi. Vali ŞILDAK; "Bugün burada olup da huzurlu ve mutlu olmamak mümkün değil. Rengiyle, görüntüsüyle, kokusuyla, görselliğiyle lavanta etrafa huzur ve mutluluk yayıyor. Belediyelerimizin görevi de insanlarımızı mutlu etmek. Aslında tüm devlet kurumları, tüm kamu kurum ve kuruluşları insanımızın mutluluğu, refahı, huzuru için var. Ama belediyelerimiz bu konuda daha da sorumlu, bilinçli hareket ediyorlar. Biz de takdirle izlemekteyiz ki ilimizdeki özellikle il merkezimizdeki Altıeylül ve Karesi Belediyemiz, sosyal ve kültürel yönden, sanat, spor ve insanın gelişimine hizmet eden her alanda güzel projeler ortaya koyuyorlar. Bugün de bunlardan birinin tezahürü için birlikte buradayız," diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —