AYDIN SAİT: "ESNAF SANDIK KONULARAK ADİL BİR SEÇİM İSTİYOR"

AYDIN SAİT:

Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın SAİT, 16 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da Ayran Evi'nde kahvaltılı bir Basın Toplantısı düzenleyerek 28 Ocak'ta yapılacak olan S.S. Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Kefalet

                Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın SAİT, 16 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da Ayran Evi'nde kahvaltılı bir Basın Toplantısı düzenleyerek 28 Ocak'ta yapılacak olan S.S. Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu'nda Başkan adayı olacağını açıkladı ve ekibini tanıttı.

                Toplantıda bir konuşma yapan Aydın SAİT, S.S. Susurluk Esnaf ve Satatkarları Kefalet Kooperatifi'nin 1954 yılında kurulduğunu belirterek, kendisinin de 2010 yılından bu yana Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı olarak görev yaptığını anımsatarak; "Bugün küçük esnaf evine ekmek götüremez durumda. S.S. Susurluk Esnaf ve Sanatkarları Kefalet Kooperatifi ne yazık ki iyi yönetilmiyor. Yüzde 7,5 faizle kredi veren kooperatif yönetimi, istediğine kredi veriyor, istediğine vermiyor. Bu nedenle 120'ye yakın Susurluklu Esnaf, Göbel Kooperatifi'nden kredi alıyor. Biz kazanırsak her Esnaf kooperatifinden kredi alacak. Bizim amacımız Esnafı yaşatmak," dedi.

                Esnafın durumunu çok iyi bildiklerinden Susurluklu Esnafın kooperatiften çok iyi yararlanması için esnaf tarafından aday olmaya teşvik edildiğini vurgulayan SAİT, kazandıklarında kredi kullanımında kefillik olayını kolaylaştıracaklarını belirtti.

                Başkan Adayı Aydın SAİT, seçimi kazandıklarında aşağıdaki 6 maddeyi yerine getireceklerinin sözünü verdi. Maddeler şöyle:

                1. Esnafımızın ESnaf Kefalet Kooperatifi'nden ipotek karşılığı kullanmış olduğu kredilerde iki bin liraları aşan Ekspertiz ücreti yükünden Esnafımızı kurtaracağız. Ayrıca ipotekli kredilerde ev, arsa, tarla ipoteğinin yanında raç ipoteğini de kabul ederek değerinin yüzde 50'sine kadar kefilsiz kredi imkanı sunacağız.

                2. İş yeri edindirme kredisi adı altında bir milyon beş yüz bin TL ve 10 yıl vadeli krediyi, Esnaflarımıza kullandıracağız.

                3. Ticari araç alım kredisi adı altında bir milyon TL ve 7 yıl vadeli krediyi Esnaflarımıza kullandıracağız.

                4. İpoteksiz iki kefil ile altmış bin lira olarak kullandırılan kredi limitini günümüz şartlarına uygun olacak şekilde yükselteceğiz.

                5. Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi hizmet binasının yerine 6 katlı bina yaptırarak, Esnaf Odası, Madeni Sanatkarlar Odası ve Şoförler Odası ile birlikte Esnaf Kefalet Kooperatifi hizmet binalarının tek çatı altında toplanmasını sağlayacağız.

                6. Kooperatif seçimlerinde şu anda uygulanan açık oylama ile yapılan ve adil olmayan seçim sisteminin değiştirilerek, Demokrasimizin olmazsa olmazı olan seçim sandıklarını getirerek ortaklarımızın özgür iradelerini kullanarak tercihlerini yapmalarını sağlayacağız.

                Aydın SAİT, konuşmasının ardından ekip arkadaşları Kemal ŞEN 'i (Madeni İşler Sanatkarları Odası Başkanı), Onur KARAKAYALI'yı (10 Kayalı Gıda Sahibi), Halil ÖRÜM'ü (Beyaz Eşya Tamircisi), İbrahim GERÇEK'i (Eski Bankacı-Yumurta Üreticisi), Şahin AVCI'yı (Bayan Kuaförü) basına tanıttı.

                Son söz olarak; "Kooperatif Başkanlığını kazandığımda, kooperatiften aldığım maaşı Yüksek Okul Öğrencilerine Burs olarak vereceğim," dedi. 

                Aydın SAİT, esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimlerinde kapalı oyla sandık kurularak dil bir seçim istediklerini dile getirerek,her kooperatif ortağının bunun yerine getirilmesi için gereğini yapmasını istedi.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı