BALIK AV YASAĞI KALKTI BANDIRMA'DA İLK MEZAT YAPILDI

BALIK AV YASAĞI KALKTI BANDIRMA

Bandırma'da, 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte sabahın ilk saatlerinde yeni balık sezonunun ilk balıkları sahiplerini buldu.

Bandırma'da, 1 Eylül tarihi itibariyle denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte sabahın ilk saatlerinde yeni balık sezonunun ilk balıkları sahiplerini buldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'nde sabahın ilk ışıklarında gerçekleştirilen mezat programına; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, Bandırma Belediye Başkanı Dursun MİRZA, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.

                Kasalarla hale getirilen balıklar, mezat usulü satışa çıkarıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN'ın bir gelenek halinegelen ilk düdüğü çalması ile mezat başladı. sezonun ilk taze balıklarını almak isteyenler mezata katıldı. Programın devamında balık sezonunun hayırlı geçmesi için dualar edildi. Av sezonunun ilk gününde denizden en çok çıkan balık sardalya oldu. İlk mezatta sardalyanın kasası bin liradan satıldı.

                "Ekmeğini Denizden Kazanan Tüm Balıkçılarımızla Birlik Olduk"

                Yeni sezonun bol ve bereketli olmasını dileyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN yaptığı konuşmada; "Bandırma Balık Hali'nde balıkçılarımızla hep birlikte 'Vira Bismillah' dedik. Ekmeğini denizden kazanan tüm balıkçılarımızla bir olduk. İnşallah bol balıklı, bütün memleketin ihtiyacını karşılayacak bir sezon olur. Bütün balıkçılarımıza kazasız belasız hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum," dedi. (GÜRDAL ERGEN)