BALIK SEZONU BAŞLADI AMA...

BALIK SEZONU BAŞLADI AMA...

Eylül ayının başlaması ile balık sezonu da açıldı ama balık tezgahlarındaki balıkların pahalılıktan yanına yaklaşılmıyor.

Eylül ayının başlaması ile balık sezonu da açıldı ama balık tezgahlarındaki balıkların pahalılıktan yanına yaklaşılmıyor.

                Eylül ayı, balık sezonunun başlangıç ayı olarak bilinir. Bu yıl da 1 Eylül günü balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek ağlarını denize saldılar. Televizyonda, palamut balığının bol olduğu, bir palamutun 500 gram geldiği ve fiyatının da 60 TL olduğu haberleri yapıldı.

                Çarşamba pazarındaki balıkçı tezgahlarını gezdik. Hiçbir tezgahta palamut balığına rastlamadık. Balıkçılar, palamut bulamadıklarını, buldukları palamutların fiyatının da 100 TL olduğunu söylediler.

                Tezgahlarda balık fiyatları şöyle: Levrek 150 TL ile başı çekiyor. Çupra 130 TL, Barbun 80 TL, Hamis 60 TL, Sardalya 40-60 TL, Tavuk Balığı 50 TL, Uskumru da 40 TL'den satışa sunuluyor.

                İki çocuğu ile balık pazarına balık almaya gelen bir vatandaş; "Fiyatlar, televizyon haberlerine hiç uymuyor. Tezgahlarda palamut yok. İstavrit sordum, kilosu yerinde 100 lira dediler. Çok pahalı olduğu için alıp tezgahlarına koyamamışlar. Peki, yakın zamanda balık fiyatlarında düşüş yaşanır mı? soruma da, hiç sanmıyoruz, yanıtını aldım," dedi.

                Balık satıcılarından biri de; "Mazot fiyatları düşmezse, ya da bize yani balıkçılara indirimli mazot satışı yapılmazsa belli bir kesim bu yıl pahalılıktan balık yiyemeyecek," diyerek görüş belirtti.