BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE VERİYOR

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE VERİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal hayatını rahatlatacak Çay Deresi 3'üncü etap çalışmalarını koordine ederken bir yandan da aynı bölgede trafiğe nefes aldıracak yeni bir projeye daha

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal hayatını rahatlatacak Çay Deresi 3'üncü etap çalışmalarını koordine ederken bir yandan da aynı bölgede trafiğe nefes aldıracak yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri iş birliğinde şehri ortadan ikiye bölen Çay deresi 3. etabın sağ ve sol beton perdeleri atılarak dere daha da güvenli hale getirildi. Taban temizliği ve çevre düzenlemelerinin ardından bölge yeni bir yeşil sosyal yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

                PETROL OFİSİ SOSYAL ALAN OLUYOR

                Şehrin trafik sorunlarını çözmek adına Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi'nin karşısındaki petrol ofisi kaldırılarak yeni bir yol güzergahı yapılacak. Hukuki süreçte vatandaşla karşılıklı anlaşılan, mahkeme kararı ile de kamulaştırılıp bedelleri tek seferde ödenen alan, bu hafta sonuna kadar tahliye edilecek. Yeni yapılacak yol, Dereboyu Caddesi'ne bağlanacak. Derenin iki yakasını birleştirecek, Balıkesir Devlet Hastanesi'ne geçişleri kolaylaştıracak araç trafiğine uygun yeni bir köprü daha yapılacak.

                BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ 7/24 SAHADA

                Balıkesir Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Dr. Mustafa KÜÇÜKKAPTAN, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin TURHAN, Fatih DOĞAN, Mehmet Akif ŞENCAN, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (BASKİ) İzzet GÜNAL ve ilgili daire başkanlarıyla Çay Deresi 3. Etap ve kamulaştırılan Petrol Ofisi bölgesinde incelemelerde bulundu.

                BASKİ DERE YATAĞININ ALTYAPISINI HAZIRLADI

                Çay Deresi 1. Ve 2. Etabın ne kadar doğru bir iş olduğuna değinen BASKİ Genel Müdürü İzzet GÜNAL, 3. Etabın artık sonuna gelindiğini, DSİ tarafından da 4. Etabın ihalesinin yapıldığını açıkladı. Derenin sağlı sollu perde betonlarının atıldığını belirten Müdür GÜNAL; “BASKi Genel Müdürlüğü olarak bizler de dere yatağının içerisinde bulunan kaçak bağlantılar, kanalizasyon bağlantılarını sağa ve sola deplase ederek ayırdık. Sokaklardan inen yağmur suları için bantlar hazırladık. Yürüyüş, bisiklet yollarıyla ve alt yapısının rahatlığıyla bu aksı yaşanabilir hale getiriyoruz,” dedi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı