Tarih: 28.07.2023 09:10

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ DALGIN'DAN BAKANLIĞA YANIT

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Milletvekili, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak DALGIN, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın akaryakıt fiyatlarını Avrupa ülkeleri ile kıyaslayan açıklamasına yanıt verdi.

                Milletvekili Burak DALGIN, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın geçmişte yaptığı; "Kardeşim biraz uyanalım ya... Sen nasıl oluyor da Almanya ile benzini mukayese ediyorsun? Salak olma, kendine gel, çünkü ekonomide kaide alım gücü ile ölçülür," sözleriyle eleştirdi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak DALGIN, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın akaryakıttaki ÖTV zamlarına iliişkin ülkelerin asgari ücretlerine değinilmeden Avrupa'daki fiyatlarla kıyasladığı açıklamasına, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın 20 yıl önceki açıklamaları ile yanıt verdi.

                DALGIN'ın Twitter hesabında 'Haksız mı?' notu ile paylaştığı videoda ERDOĞAN'ın açıklamaları şöyle: "Kardeşim, biraz uyanalım ya!.. Sen nasıl oluyor da Almanya'yla benzini mukayese ediyorsun? Demek ki Almanya'daki çalışmayan işçi Ahmet, Türkiye'deki çalışan Ahmet'ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor. Ama benim saf kardeşim de diyor ki; 'Doğru ya hakikatten Almanya'da 1200 lira, e bizde de benzin 1125 lira. Bak bizde benzin daha ucuz.' Saf olma kendine gel, çünkü ekonomide kaide alım gücü ile ölçülür."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —