BALIKESİR OSB'NİN ARTIK GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ VAR

BALIKESİR OSB

Balıkesir sanayisinin kalkınması ve büyümesi anlamında önemli bir adım atıldı. Yıllardan bu yana eksikliği hissedilen Gümrük Müdürlüğü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde Gökköy Lojistik Köy karşısında hizmete başladı.

Balıkesir sanayisinin kalkınması ve büyümesi anlamında önemli bir adım atıldı. Yıllardan bu yana eksikliği hissedilen Gümrük Müdürlüğü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde Gökköy Lojistik Köy karşısında hizmete başladı. Balıkesir'de sanayicinin ayağına gelen hizmet ile birlikte artık farklı ülkelere gönderilmek istenen malzemeler rahatlık ve kolaylık içerisinde yerine ulaşacak.

                Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mesut ERAY, Gümrük Müdürü Ercan UĞURCAN ile birlikte OSB'de faaliyete geçen Gümrük Müdürlüğü hakkında konuştu.

                OSB Müdürü Mesut ERAY, Ticaret Bakanlığı ile yapılan Gümrük Müdürlüğü protokolü kapsamında Mayıs 2022 tarihinde OSB ve Sanayi Odası geçişi ofisinde Gümrük Müdürlüğünün çalışmaya başladığını, inşaatın ise 2022 yılı Şubat ayında start aldığını ve 1 yıl içerisinde bittiğini söyledi. ERAY, Gümrük Müdürlüğünün 27 Nisan 2023 tarihi itibariyle Gökköy Lojistik Merkezi karşısında hizmet vermeye başladığını söyledi.

                “BALIKESİR GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIMCININ TERCİHİ”

                Balıkesir OSB Müdürü Mesut ERAY; “Balıkesir Gümrük Müdürlüğü A tipi müdürlük, her türlü malın ithalat ve ihracatı yapılıyor. Daha önceden yatırımcılar Bandırma, Gemlik, İstanbul ve İzmir Gümrük Müdürlüklerini kullanıyordu. Bundan böyle Gümrük Müdürlüğünün faaliyete geçmesi ile birlikte karşısında bulunan Gökköy Lojistik Merkezi sanayicilerimiz tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Gümrük Müdürlüğünün OSB içerisinde kurulması ve faaliyetine başlaması ile birlikte sanayiciye büyük avantaj sağlandı.

                Dünyanın 4 bir tarafına Balıkesir’den jeneratör gönderiliyor. Kanada, Brezilya, Afrika, Asya ülkeleri de ihracat listesinde. Gümrük Müdürlüğü yeni kuruldu. Müdürlük sadece OSB’deki firmaları değil ilçelerimizde bulunan yatırımcılar tarafından da kullanılabilir. TIR’lar beklemekte, müdürlüğün kullanımı gün geçtikçe artacaktır. Firmalarımız daha çok Balıkesir Gümrüğünü tercih edecektir.

                OSB’nin kalkınmasında, gelişmesinde ve büyümesinde emek ve katkıları olan Valimiz Hasan ŞILDAK başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’a müteşebbis heyetine, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hep birlikte OSB’nin büyümesi için güzel çalışıyor ve projeler üretiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Gümrük Müdürlüğü de bunlardan bir tanesi,” diye konuştu.



  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı