BALIKESİR'DE KILIÇDAROĞLU RÜZGARI

BALIKESİR

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, seçim çalışmaları kapsamında Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlediği mitingle Balıkesirlilere seslendi.

                Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, seçim çalışmaları kapsamında Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlediği mitingle Balıkesirlilere seslendi.

                Konuşmasında Balıkesir'e İstiklal Madalyası sözünü yerine getireceğini anımsatarak başlayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞU; "Türkiye'nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Daha önce buraya geldiğimde söylemiştim, sakın unuttum sanmayın; Balıkesir'e İstiklal Madalyası vereceğiz. Bay Kemal sözünden dönmez," dedi. 

                14 Mayıs'ta seçimi kazandıklarında hayata geçirecekleri projeleri sıralayan Kemal KILIÇDAROĞLU, Türkiye'nin makus talihini değiştireceklerini kaydetti. KPSS'de yüksek puan alanların sözlüde elendiğine dikkat çekerek, sözlüyü kaldıracaklarının vaadini veren KILIÇDAROĞLU; "Türkiye'nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz, tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Türkiye'nin karamsar bir ortamda olduğunu, büyük sıkıntılar olduğunu, hayat pahalılığı, gençlerdeki umutsuzluğu biliyorum. Herkesin sıkıntısı var, derdi var. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Ama artık değişimin zamanı geldi. Yeni bir ruha,yeni bir anlayışa gereksinmemiz var. Bir değişime gereksinimimiz var. Çok kutuplaştık, çok savrulduk... Artık kucaklaşalım, barışmanın zamanı. Yeni bir ruha yeni bir anlayışa bu ülkeyi getireceğim. Tamamen 85 milyonun bir arada yaşadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. İnşa etmenin yolu sizden, sizin oylarınızdan geçiyor. Altı lider bir aradayız, birlikteyiz. Hepimiz huzur istiyoruz. Bölgenin şikayetlerini de biliyorum. Çiftçi zarar eder mi? Buğday, arpa, yulaf, et, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Sen yurt dışındaki çiftçiyi destekleyeceğine kendi üreticini desteklesen daha iyi olmaz mı? Bunların tamamı olacak. Onlar 5'li çeteler için çalıştılar. Bay Kemal vatandaşları için çalışacak. 85 milyon birlikte çalışacağız. Türkiye'nin büyümesi, kalkınması için çaba harcayacağız.

                BÜTÜN KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ

                Ünversitelerimiz bilgi üretecek, öğrencilerimiz mezun olacak ve işleri hazır olacak. 100 bin öğretmen atamasını Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yapacağız. Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de öğrenci de olacak. Her köyde öğretmen dışında ziraat mühendisi olacak. Bunların ücretlerini hükümet ödeyecek. Toprak analizi yapacak, hangi ürünlerin üretilmesi gerektiğini söyleyecek. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner orada olacak hayvanların aşılarını yapacak, yardımcı olacak. Köyün entelektüel düzeyini de yükselteceğiz. Hepsi üretecek, hepsi kazanacak.

                HER EMEKLİYE KURBAN BAYRAMI'NDA 15 BİN LİRA

                2015'ten bu yana söylüyorum; 'Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verin' diye. Sonra baktılar Bay Kemal haklı, ikramiye verdiler ama düşük. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var, her emeklinin hesabında 15 bin lira parası olduğunu göreceksiniz." 

                Millet İttifaki Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, "Her Şey Çok Güzel Olacak" diyerek sözlerini tamamladı ve Balıkesir'den ayrıldı.



Anahtar Kelimeler: BALIKESİR' KILIÇDAROĞLU RÜZGARI
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false