BALIKESİR’DE KİRALAR UÇUYOR

BALIKESİR’DE KİRALAR UÇUYOR

Balıkesir'de yaz başın dan bu yana kiralık kontlara ilginin arttığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Eda KORKMAZ; "3+1 konut bulmakta zorlanıyoruz. Özellikle Balıkesir'e yeni tayin olan aileler eşyalı 3+1 konut istiyor. Yeni 3+1

Balıkesir'de yaz başın dan bu yana kiralık kontlara ilginin arttığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Eda KORKMAZ; "3+1 konut bulmakta zorlanıyoruz. Özellikle Balıkesir'e yeni tayin olan aileler eşyalı 3+1 konut istiyor. Yeni 3+1 konutlar 30 bin liraları buldu," dedi. 

                Üniversitelerdeki öğretimin başlamasına az bir süre kala öğrencilerin de kiralık konutlara ilgisinin arttığına dikkat çeken KORKMAZ; "Özellikle NEF'in civarı, Plevne, Bahçelievler ve merkez mahallelere öğrenciler ilgi gösteriyor. Üniversiteye ulaşımın kolay olduğu bölgelerdeki konutları kiralamak istiyorlar. Maddi durumu iyi olan öğrenciler tek başına 1+1 konut tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra birkaç öğrenci bir araya gelip 1+1 ya da 2+1 konutları tutuyorlar. Üniversite öğrencilerinin de konutlara ilgi göstermesi fiyatların artmasına neden oldu. Eşyalı 1+1’ler 15 bin liradan başlıyor. 20 binlere kadar gidiyor,” dedi.

                Konut satışlarının da son dönemde hareketlenmeye başladığına dikkat çeken Gayrimenkul Danışmanı Eda KORKMAZ; “Kredi faizlerinin yüksek olmasından dolayı bir dönem konut satışlarında düşüler yaşandı. Konutları istediği fiyatlardan satamayan mal sahipleri mecburi bir şekilde fiyat düşüşüne gidince alıcılara fırsat doğdu. Özellikle altın fiyatının yükselmesiyle doğru orantılı barınma ihtiyacını karşılamak için insanlar bu düşüşten faydalanmaya başladı. Konut satışlarında bir hareketlenme var. Önümüzdeki günlerde kredi faizlerinin düşmesiyle bu hareketlilik daha da artacak. Ancak bu durumda konut fiyatlarında bir yükselme gözlemlenebilir. Elinde nakdi ya da altın gibi kıymetli metalleri olanlar vakit kaybetmeden, kendi bütçelerine uygun konutları alıyor,” dedi. (DENİZ ERGEN)



Anahtar Kelimeler: BALIKESİR’ KİRALAR UÇUYOR
  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı