Tarih: 07.06.2024 09:30

BALIKESİR'DE ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Valiliği, hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeni ile yangın riskini azaltmak için il genelinde ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.

                Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojiden alınan son bilgiler çerçevesinde hava sıcaklıklarının yükseleceği, rüzgarın kuvvetli etki göstereceği ve bu durumun orman yangını riskini artıracağı belirtildi.

                Bu kapsamda yapılan değerlendirmelerle Balıkesir genelinde tüm orman alanlarına giriş ve çıkışların 31 Ekim'e değin yasaklandığı kaydedildi.

                Ayrıca, Valilik sosyal medya hesapları üzerinden riskine karşı güvenli bölgelerde yapılacak piknikleri için alternatif alanlar hakkında bilgi verdi. Ateşli ve ateşsiz piknik yapılan alanlar vatandaşların doğa ile iç içe zaman geçirebilmeleri için düzenlendi. 

                ÇAYLAK VE KARAPÜRÇEK ORMAN PARKLARI SERBEST

                Susurluk’ta; Susurluk Çaylak Konaklamasız Orman Parkı ile Karapürçek Konaklamasız Orman Parkı’nda belli saatlerde ateş yakarak piknik yapılabilecek. Bu alanlara kontrollü olarak girilecek olup 03 Haziran-31 Ekim 2024 tarihleri arasında akşam saat 20.00’dan sonra ertesi gün sabah saat 09.00’a kadar (Gece boyunca) olmak üzere toplam 11 saat süre zarfında mangal/semaver ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —