BALIKESİR'DE SUYA YÜZDE 15 İNDİRİM TARIMSAL SULAMA ÜCRETSİZ

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı toplantısında, Başkan Ahmet AKIN'ın önergesi doğrultusunda önemli kararlar alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı toplantısında, Başkan Ahmet AKIN'ın önergesi doğrultusunda önemli kararlar alındı.

                2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması ve su tarifelerinde yüzde 15 indirim yapılması teklifi, Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Susurluk Belediye Meclisi üyesi Yaşar SAĞLAM'ın yaptığı açıklamaya göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2. Birleşimi ve ardından gerçekleştirilen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) Genel Kurulu'nda, vatandaşların heyecanla beklediği kararlar oylamaya sunuldu.   

                Ücretsiz tarımsal sulama ve su tarifelerinde yüzde 15 indirim yapılması maddeleri kabul edildi.

                TARIMSAL SULAMA 20 DEKARA KADAR ÜCRETSİZ

                Büyükşehir Belediye Meclisi ve Susurluk Belediye Meclisi üyesi Yaşar SAĞLAM; "Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin oy çokluğu ile onayladığı maddeler doğrultusunda, tarımsal sulama hizmeti 0-20 dekar arası tarlalar için ücretsiz olacak. 

                20-40 dekar arası tarlalarda ise sulama maliyetinin yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50’si ise abone tarafından karşılanacak,” açıklamalarında bulundu.

                1 HAZİRAN’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

                Marmara Bölgesi’nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesirli vatandaşların hane ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, su fiyatlarında yüzde 15 oranında indirim yapılacak.

                Bu indirim, konutlar, işyerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak ve 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girecek.



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false