BALIKESİR'DEKİ ECZANE ÇALIŞANLARI HAK ARAYIŞINDA

BALIKESİR

Nöbetçi eczane krizinin henüz çözülemediği Balıkesir'deki yaklaşık 170 eczanenin çalışanları 'Hak Arayışı' için biir araya gelerek güçlerini birleştirdi. Balıkesir Eczacı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği oluşumu için geçici heyet

Nöbetçi eczane krizinin henüz çözülemediği Balıkesir'deki yaklaşık 170 eczanenin çalışanları 'Hak Arayışı' için biir araya gelerek güçlerini birleştirdi. Balıkesir Eczacı Tekniker ve Teknisyenleri Derneği oluşumu için geçici heyet belirlendi. Cumartesi günleri de çalışan eczacılar, ekonomik koşullarının iyileştirilmesini istiyor. 

                YOĞUN KATILIM

                Sağlıkta ilk danışılan kişiler olarak görülen eczane çalışanları, sosyal haklarının iyileştirilmesi amacıyla başlattıkları çalışmayı daha ileri seviyeye taşıdı.

                Eczacıların Karesi Cafe'deki buluşmasına yoğun bir katılımın olduğu gözlendi. Eczacı teknsiyen ve teknikerleri sorunlarını dillendirdiği toplantıda, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kaybolan saygınlığın geri kazanılması gibi konular üzerine karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. 

                BÜTÜN YÜKÜ ONLAR ÇEKİYOR

                Eczacıların buluşmasında özetle; "Çalışma ve ekonomik koşullarımız istenilen seviyenin çok altında. Eczane sahiplerini zor durumda bırakmak gibi amacımız yok. Bizler onları düşündüğümüz gibi, eczane işletmelerinin de bizleri düşünmesini umut ediyoruz. Sadece Balıkesir'deki yaklaşık 300 çalışanı değil, ilimiz genelindeki 450'ye yakın eczanedeki meslektaşlarımız arasında dayanışma ağı oluşması ve sorunların kamuoyu gündemine taşınması amacıyla dernekleşmeye karar verdik," görüşlerinde birleşildi.

                DERNEKLEŞME İÇİN İLK ADIM    

                Eczanelerin yükünü çeken çalışanlar, kendi aralarında yaptıkları oylamada, dernek oluşumunun çalışmalarını yürütmek üzere temsilci seçimi de yaptı.

                Buna göre, Balıkesir'deki eczane çalışanlarını çatısı altında buluşturacak derneğin amacıyla faaliyet konularını belirleyecek tüzüğün hazırlanması için şu isimler görevlendirildi:

                Serhat ÇAKAL, Abdurrahim MEŞE, Canip İKİZ, Gamze AKIN, Arzu BAŞARAN, Ercüment ÇAĞAN, Ali FİLİZ, Hasan ERUYSAL, Hidayet HAYAT, İlker ELİÇİ, Sertaç ÇAVDAR ve Murat GÜNDOĞDU.

                İlki gerçekleşen toplantının periyodik aralıklarla sürdürülmesi ve ilçelerdeki eczacıların da davet edilmesi kararlaştırıldı. (KAYA KURAL)



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli