BALIKESİR'E SOFRA GELİYOR!

BALIKESİR

Balıkesir'e Avlu'dan sonra Sofra geliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, sosyal hayata damga vuran Avlu projesi sonrasında Balıkesir'in gıdasının tek elden satılacağı projenin detaylarını paylaştı.

Balıkesir'e Avlu'dan sonra Sofra geliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, sosyal hayata damga vuran Avluı projesi sonrasında Balıkesir'in gıdasının tek elden satılacağıprojenin detaylarını paylaştı. Kent Meydanı Projesi içerisinde yer alan tarihi askeriyeye ait sosyal tesislerin bulunduğu bölgeye dev bir Balıkesir Gıda Çarşısı kurulacak. Balıkesir'in  50 çeşit peynirinden, zeytinine, ekmeğinden zeytinyağına kadar il genelinde üretilen gıdaların satılacak projenin ismi isie "SOHRA" olacak.

                Ahmet Kot Millet Kütüphanesinde gerçekleştirilen 'Yeryüzü Konuşmaları' söyleşi serisinin konukları Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Şükrü KARATEPE ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ oldu. "Kültür Üreten Şehirler" adlı söyleşide yerel yönetimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, kent merkezine kurmayı planladıkları dev gıda çarşısının detaylarını paylaştı. 

                BU SOFRADA BEREKET VAR

                Balıkesir'in tescilli 50 peynirinden, zeytinine, zeytinyağına, et ürünlerinden butik lezzetlerine varıncaya kadar satışının olacağı kapsamlı bir gıda çarşısı için kolları sıvadıklarını belirten Başkan YILMAZ, projenin adının da 'SOFRA' olacağını belirtti. Projenin kent merkezindeki askeriyeye ait iki sosyal tesisin bulunduğu noktada olacağını kaydeden YILMAZ; "Kent merkezinde tarihi iki tane askeri sosyal tesis var. Biz burayı askeriyeden istedik. Kendilerine gösterecekleri yerde anahtar teslim yeni bir tesis yapma sözü verdik. Bu tesisi yapana kadar 4 yıldızlı bir oteli askeriyenin kullanımına tahsis ettik. Şu anda eyleme başlıyoruz. Bu hafta meydanı aöçmaya başlıyoruz. Meydan açıldığı istasyon, tren garımız, sanat evimiz ve aynı zamanda ATATÜRK ve Kuvay-ı Milliye hikayemizi anlatan tarihi bir müze yapacağız. Askeriyeden devraldığımız yerlere 'SOFRA' diye tabir ettiğimiz; Balıkesir'in tarihinden bu yana gelen bütün yiyecekleri satın alabilecekleri bir yer yapacağız. Altında otoparkları olacak. Yeni yapacağımız yerler tarihi binaların aynı versiyonu olacak. Böylece Balıkesir'in esnaf çarşısı olacak. Balıkesir'e gelenler peyniri, zeytini, zeytinyağını nereden bulacağım diyenler bu ürünleri buradan alacaklar," diyerek sözlerini tamamladı. 



Anahtar Kelimeler: BALIKESİR' SOFRA GELİYOR!
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli