Tarih: 13.09.2024 09:25

"BALIKESİR'E YAPTIĞI HİZMETLER UNUTULMAZ"

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı birinci toplantısı Meclis Başkanvekili Dursun MİRZA başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı açılışında terörle mücadele şehir olan askerlere ve Balıkesir Büyükşehir Belediye kurucu Başkanı Ahmet Edip UĞUR'un üçüncü yıl dönümünü anarak başlayan Meclis Başkanvekili ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun MİRZA, vefatının üçüncü yılında hatırladığı Balıkesir Büyükşehir Belediye kurucu Başkanı Ahmet Edip UĞUR'un devlet adamı olduğunu kaydederek; "2014-2019 yılları arasında birlikte çalışma fırsatı bulduk. Ondan da çok şey öğrendik. Elbette görüşlerimiz farklı ama Balıkesir'e yaptığı hizmetler unutulmaz. Kendisini saygıyla, rahmetle anıyorum," dedi.

                GAZZE TARTIŞMA KONUSU OLDU

                Balıkesir Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü ve Gömeç Belediye Başkanı Melih BAĞCI, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıç dersinin "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" olmasını doğru bulmadığını ifade etti. Gazze'nin Türkiye Cumhuriyeti tarihiyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirten BAĞCI; "Gazze'de uygulanan şiddete ve insanlık suçuna karşıyım ama bunun bizim tarihimizle ilişkilendirilmesi doğru değil," dedi. CHP'li BAĞCI'nın konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına söz alan Kepsut Belediye Başkanı İsmail CANKUL; "Çanakkale'deki şehitliğimize baktığımızda Filistin'den gelip şehit olan birçok kişiyi göreceksiniz. Gömeç Belediye Başkanı Melih BAĞCI'nın konuşmasında belirttiği 'bizim tarihimizle ilişkilendirilmemeli' sözü atalarımızı inkar etmek, atalarımızdan rahatsız olmak anlamına geliyor," dedi.

                AHMET AKIN ABD YOLCUSU

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN'ın 19-23 Eylül tarihleri arasında New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenecek '2024 Geleceğin Zirvesi delegasyonunda Daha İyi Bir Yarın İçin Çok Taraflı Çözümler Zirvesi' programına katılmak için meclisten yetki alındı. (KAYA KURAL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —