BALIKESİR'İN KIBRIS'TA 'KARDEŞ ŞEHRİ' OLACAK

BALIKESİR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Orhan TUĞBAY, Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali'ne katılarak;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Orhan TUĞBAY, Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali'ne katılarak; "Kazdağları'ndan Beşparmak Dağları'na Bitkilerin Kardeşliği" adlı bir seminer verdi. Kıbrıs Barış Harekatı'nda en çok gazisi bulunan Balıkesir'e ayrıca müteşekkir olduklarını vurgulayan TUĞBAY, Başkan Ahmet AKIN ile görüştüklerini ve Kıbrıs'tan bir şehir ile Balıkesir'i, "Kardeş Şehir" yapacaklarını söyledi.

                Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali'ne katılmak için Türkiye'ye gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR'ın Özel Danışmanı Orhan TUĞBAY, BAÇEM'de "Kazdağları'ndan Beşparmak Dağları'na Bitkilerin Kardeşliği" konulu bir seminer verdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin TATAR'ın ve Kıbrıs Türk halkının sevgilerini ve selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Orhan TUĞBAY; "1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatının yapılmasıyla Türk Ordusu'nun ve Türkiye'mizin başarılı bir çıkartması sonrasında Kıbrıs'a gelen barışın 50. yılını, 20 Temmuz'da kutlayacağız. Bizim için gurur, sevgi ve birlikteliğin anlamını taşıyan Türkiye'de özellikle bu konuyu sizlerle paylaşmamı ve bu sevincimizi, gururumuzu sizlerle paylaşmamı istedi Sayın Cumhurbaşkanım. Bizler 1974'ten sonra KKTC'nin Türkler olarak hiçbirimizin; burnu kanamadan, kötü muameleye maruz kalmadan Türkiye'mizin güvencesi, garantörlüğü ve Türkiye'mizin askeri sayesinde orada mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Bu bizim için çok önemlidir. Bunun hayat boyu devam etmesi ve anavatanımızın her zaman bizim başımızda olmasını da istiyoruz. Bu yönden de tüm anavatanımıza, tüm Anadolu'muza teşekkür ediyoruz," dedi. 



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı