BANDIRMA İL OLMAYI BEKLİYOR

BANDIRMA İL OLMAYI BEKLİYOR

Aralarında Bandırma'nın da bulunduğu 19 ilçe, Cumhuriyetin 100'üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim'e il olarak girmeyi bekliyor. MHP Lideri Devlet BAHÇELİ, salı günü gerçekleştirdiği Grup Toplantısında konuyu tekrar gündeme getirdi.

Aralarında Bandırma'nın da bulunduğu 19 ilçe, Cumhuriyetin 100'üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim'e il olarak girmeyi bekliyor. MHP Lideri Devlet BAHÇELİ, salı günü gerçekleştirdiği Grup Toplantısında konuyu tekrar gündeme getirdi. Cumhuriyetin 100'üncü yaşına 100 İl ve 1000 (Bin) İlçe olarak girileceğinin altını çizdi.

                Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, seçim sürecinin sona ermesinin ardından yeni yasama döneminde, partisinin ilk grup toplantısında il sayısıyla ilgili dikkat çeken bir mesaj verdi. BAHÇELİ; "Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde 100 maddelik Anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür," ifadelerini kullandı.

                Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo ekonomik şartları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralamasında BANDIRMA da yer aldı.

                Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem YILMAZ da bu konu hakkında; "Bandırma yaklaşık 50 yıldır il olmayı bekliyor. İl olmamıza gerektiren sebepler var. Türkiye'de, üniversiteye sahip olan üç ilçeden bir tanesiyiz.Ayrıca bizim limanımız var. Hava üssümüz var. Bununla birlikte trenimiz var. Lojistik olarak kara yolunda da çok iyiyiz. Çanakkale Köprüsü, İstanbul, İzmir bu düşünceden baktığınız zaman, hele günümüzde pandemi ile beraber yaşanan lojistik en büyük katma değeri bu şehirde gördüğümüz için bu süreçte il olmamız kaçınılmaz diye düşünüyorum," diyerek fikir belirtti.

                "Bandırma'nın İl Olması Gündemimizin En Önemli Maddesini Teşkil Etmektedir"

                Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar POLAT; "Geçmişten günümüze sürekli Bandırma ilçemizin il olması gündemde yer almıştır. Buna yönelik, hatta geçmişte bizim daha dünyada olmadığımız dönemlerde bile Bandırma'nın il olmasına yönelik, birçok faaliyet ve çalışma gerçekleşti. 

                Siyasilerin Meclis'te yaptığı konuşmalarda Bandırma'nın il olması gündemde. Bandırma gerek sosyolojik, gerek coğrafi yapısı ve politik konumu, bununla birlikte gelişmişlik düzeyi içinde yer alan bir ilçe. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında son kurşunun atıldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın son şehitlerinin verildiği bu topraklar bence fazlasıyla il olmayı hak etmektedir," dedi. (DENİZ ERGEN)          



Anahtar Kelimeler: BANDIRMA OLMAYI BEKLİYOR
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı