Tarih: 08.10.2024 09:20

BAŞKAN AHMET AKIN: "SAHİP ÇIKIYORUZ SAHİPSİZ BIRAKMIYORUZ!"

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü''nde yaptığı açıklamada, hayata geçirerek tüm Türkiye'de örnek olan "Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz" projesiyle 500'ün üzerinde sokak hayvanını sıcak yuvaya kavuşturduklarını söyledi.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Ovaköy Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti. Başkan AKIN'a barınağı ziyarete gelen Egebil İmza Koleji öğrencileri de eşlik etti. Öğrenciler ile birlikte barınağı gezen Başkan AKIN, göreve gelir gelmez hayata geçirdikleri "Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz" projesi ile bugüne değin 500'ün üzerinde sokak hayvanının sahiplendirildiğini söyledi. Sahiplenme sürecinin ardından da aileleri, asla yalnız bırakmadıklarını söyleyen Başkan AKIN, bir yıllık veterinerlik hizmetinin de verildiğini belirtti. Balıkesirlilere de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde çağrıda bulunan Başkan Ahmet AKIN; "Balıkesirli tüm hemşehrilerimi birer can dostu sahiplenmeye davet ediyorum. Yalnız bırakmayacağız. Onun da sözünü veriyoruz. Yeter ki sahiplensinler," dedi. Barınağa 15 gün önce getirilen 2 yaşındaki Leydi isimli köpek, Egebil İmza Koleji tarafından sahiplenildi.

                500'ÜN ÜZERİNDE CAN DOSTU YUVAYA KAVUŞTU

                Başkan AKIN, her zaman can dostların yanında olduklarını ve olacaklarını belirtirken; "Hep birlikte güven ve huzur içerisinde birlikte nasıl yaşarız? Nasıl mutluluğu, hzuru ve refahı hep birlikte inşa ederiz? Bunun için yollar arıyor ve mücadele ediyoruz. Can dostlarımızın bu konudaki rolü çok önemli. Ancak can dostlarımızın popülasyonu doğru bir şekilde yönetilemiyor. Bunun için de biz kurumsal olarak sahiplendirme kampanyası başlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak https://candostlar.balıkeisr.bel.tr/ adına bir site kurduk. İşin güzel tarafı Balıkesirli hemşehrilerim bu organizasyona büyük destek verdi. Şu anda 500'ün üzerinde can dostumuzu sahiplendirmiş olduk. Ben bütün hemşehrilerimize ve kardeşlerime teşekkür ediyorum," dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —