BAŞKAN AKIN EDREMİTTE

BAŞKAN AKIN EDREMİTTE

AHMET AKIN'DAN EDREMİT KİTAP FUARI'NA TAM DESTEK

AHMET AKIN'DAN EDREMİT KİTAP FUARI'NA TAM DESTEK

                Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve edremit Belediyesi'nin ortaklığı ile düzenlenen 'Ölmez Ağacın Gölgesinde' temasıyla gerçekleştirilen 6. edremit Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu. 19-25 Ağustos günleri arasında 7 gün boyunca devam eden fuarda Prof. Dr. İlber ORTAYLI'ya, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' takdim edildi.

                Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin bu yıl birlikte düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı, Altınkum Fuar Alanı'nda büyük ilgi ve coşkuyla başladı. 19-25 Ağustos günleri arasında 7 gün boyunca devam eden fuarın bu yılki onur konuğu Ahmet ÜMİT oldu. Ayrıca, tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber ORTAYLI'ya, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan SARI, Balıkesir Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN ve Edremit Belediye Başkanı Mehmet ERTAŞ tarafından 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' takdim edildi. Edebiyatın usta kalemi Sabahattin Ali'nısını yaşatmanın yanı sıra sanatın, edebiyetın, gündemin, tarihin konuşulacağı kitaplarla iç içe geçecek olan 6. Edremit Kitap Fuarı'nın açılışının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, usta yazarlar ve kıymetli konuklarla birlikte yayınevlerinin stantlarını gezdi.

                'ÖLMEZ AĞACIN GÖLGESİNDE'

                Fuar açılışında konuşma yapan Başkan Ahmet AKIN; "Benim en büyük hayalimdi, edremit Belediyesi ile 74 yıl sonra kazandığımız Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin birlikte bu fuarı düzenlemesi. Onun için buradaki kitap fuarımıza her türlü desteği sağladık. Bundan dolayı da onurlu ve gururluyum. Fuarımıza 300 konuk ve 60 yayınevi katılıyor. Hakikaten büyük bir organizasyon ve en önemlisi de sloganı. Ne diyor 'Ölmez Ağacın Gölgesinde'... Hep şunu söyledik. Zeytin ağacımız bizim için hayattır, yaşamdır. Bu ağacın gölgesinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Yıllarca önem  arz ettiğimiz bu fuarımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.