BAŞKAN GÜNEY: "İSRAFI ÖNLÜYOR SOKAK HAYVANLARINI DOYURUYORUZ"

BAŞKAN GÜNEY:

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY; "Bayat Ekmek Kumbara Projesi ile sokak hayvanlarını doyurmayı amaçladık. Bu proje ile israfı da önlemiş oluyoruz," dedi.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY; "Bayat Ekmek Kumbara Projesi ile sokak hayvanlarını doyurmayı amaçladık. Bu proje ile israfı da önlemiş oluyoruz," dedi.

                İlçedeki 15 ayrı noktaya atık ekmek kumbarası yerleştirdiklerini ve vatandaşların bayatlamış ekmekleri bu kumbaralara attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY; "Kasaplardan toplanan kemik parçaları ile firmalardan, tesislerden artık yemekler toplanarak elde edilen kemik suyu ile mama haline getiriliyor. Daha sonra 100 hayvan kapasiteli Susurluk Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi'nde sokak hayvanlarına veriliyor. Bayatlayan ekmeklerin bir şekilde geri kazanılması önemli, ancak hiçbir yiyecek, özellikle de ekmek kesinlikle israf edilmemeli. Bu sadece ekmekle ilgili değil aslında, her türlü yiyeceğin israf edilmemesi temel maksat olmalıdır. Atık ekmek kumbaramızın,  israfa teşvik edici bir şeye dönüşmesini arzu etmiyoruz. Sonuç olarak gerçekten bayatlayan ekmeklerin kumbaralara konmasını istiyoruz," ifadelerini kullandı.

KUMBARALARIN BULUNDUĞU NOKTALAR

                Bayat ekmek kumbaralarının bulunduğu noktalar şöyle: Karşıyaka Şahlan Sitesi Yanı, Karşıyaka Susurluk Belediyesi Ekmek Satış Büfesi Önü, Muammer Aksoy Bulvarı'nın giriş ile çıkışları, Bağlar Caddesi, Şehit Fikret Caddesi Park Köşesi, Okullar Caddesi,  Kışla Mahallesi Atatürk İlkokulu Önü, Sultaniye Camisi Önü.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı