Tarih: 25.11.2022 09:16

BAŞKAN GÜNEY'DEN EMEKLİ ÖĞRETMENLERE AKŞAM YEMEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, 'Öğretmenler Günü' etkinlikleri kapsamında emekli ve atanamayan öğretmenlere akşam yemeği ikram etti.

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, 23 Kasım 2022 Çarşamba günü akşamı saat 19.00'da Atatürk Parkı Park Düğün Salonu'nda emekli olmuş ya da atanamamış öğretmenlere akşam yemeği verdi. Yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, Belediye Başkan Yardımcısı Sibel SARI ve çok sayıda davetli katıldı.

                Yemekte, ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami AKOĞLAN, bu etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan GÜNEY'e teşekkür etti; Öğretmenlerin 'Öğretmenler Günü'nü kutladı.

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY de yaptığı konuşmada; "Çok kıymetli öğretmenlerimiz. Öncelikle sizler, ağırlama fırsatını bize verdiğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Değerleriniz, kelimelerle anlatmak oldukça zor.

                Şunu söyleyebiliriz ki; sokakta gördüğümüz her insanda sizlerin emeği var. Üç satır biliyorsa insan oğlu, öğretmenleri sayesindedir. İyi insanlar olmayı, vatana, millete bağlılığı, okumanın, medeniyetin, geleceğin önemini, sizlerden öğrendik, öğreniyoruz.

                Eğitim; toplumsal yaşamın her alanında hedeflenen değişim ve gelişimin bir aracıdır. Öğretmenlerimiz de eğitimin en önemli unsurlarıdırlar.

                Geleceğimizin modern toplumlarında iyi bireylerle, saygın bir toplum yaratmanın temelinde yatan şey eğitimdir. Bunun içindir ki Gazi Paşa, Cumhuriyet'in kurulmasının hemen ardından öğretmenlere şu sözlerle seslenmiştir: 'Sizin başarınız, Cumhuriyet'in başarısı olacaktır. Yine Türkiye'nin birkaç yıla sığdırdığı askeri, siyasi, idari devrimler, saygıdeğer öğretmenlerin sosyal ve fikri devrimlerindeki başarıları ile desteklenecektir. Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.'            

                Büyük bir özveriyle yaptığınız bu görevde başarılarınızın devamını dilerken, sizlere; sevgi, saygılarımı sunar, öğretmenler gününüzü içtenlikle kutluyorum."

                Programın sunuculuğunu Serhat CAN yaptı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —