BAŞKAN HAKAN YILDIRIM SEMİZEL AŞURE DAĞITTI

BAŞKAN HAKAN YILDIRIM SEMİZEL AŞURE DAĞITTI

Susurluk Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak Muharrem Ayında düzenlediği aşure hayrı bu yıl da yapıldı.

Susurluk Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak Muharrem Ayında düzenlediği aşure hayrı bu yıl da yapıldı.

                Susurluk Belediyesi tarafından içerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı dolayısıyla Susurluk Adnan Menderes Parkı'nda ve Danaveli Mahallesinde aşure hayrı gerçekleştirildi. Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN ve Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti. 

                Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, gazetemize yaptığı açıklamada; "aşure paylaşmanın, dayanışmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi; bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için, bugün, her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de 'farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları', 'birlik' gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme anlayışı ve bilinci içerisinde birbirinden farklı tatları aynı kazana koyup, kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektir. Bizler aşureyi, Anadolu topraklarında bir birliktelik, bir beraberlik, bir hoşgörü vesilesi kılmışız. Aşure Günü; Alevi, Sünni, Kürt, Türk, siyasi görüş, ideoloji ayrımı olmadan herkesin birbirine ikramda bulunduğu nadir günlerden biridir.

                Aşure Günü'nün barışa, kardeşliğe ve dostça sarılmaya vesile olmasını diliyorum," dedi. 

Aşure Günü etkinliği nedeni ile hazırlanan 1500 kişilik aşure, saat 14.00’da Adnan Menderes Parkı’nda, saat 15.00’da da Danaveli Mahallesinde halka dağıtıldı. 

                Aşure Günü etkinliklerine Kaymakam Muammer KÖKEN, Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Coşkun KURT, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false