BAŞKAN HAKAN YILDIRIM SEMİZEL'DE MUHARREM AYI MESAJI

BAŞKAN HAKAN YILDIRIM SEMİZEL

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, Muharrem Ayı nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada, Muharrem ayının İslam kültür tarihindeki önemine değinerek; "Muharrem ayı, İslam takvimine göre yılın ilk ayıdır ve hicri yılı

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, Muharrem Ayı nedeniyle gazetemize yaptığı açıklamada, Muharrem ayının İslam kültür tarihindeki önemine değinerek; "Muharrem ayı, İslam takvimine göre yılın ilk ayıdır ve hicri yılın başlangıcını simgeler. 

                Bu önemli gün, Müslümanlar tarafından manevi anlamda büyük bir coşkuya karşılanmakta ve çeşitli ibadetlerle değerlendirilmektedir. Bu nedenle 7 Temmuz 2024 tarihi hem hicri yılbaşı hem de Muharrem ayının ilk günü olarak özel bir anlam taşımaktadır.

                Kerbela Olayı'nı anımsayalım: Hicretten 61 yıl sonra, Muharrem ayının 10'uncu gününde Kerbela'da, tarihte eşi benzeri olmayan bir katliam yaşandı. Peygamber’imizin (SAV)torunu Hz. Hüseyin ile birlikte çoğu Ehl-i Beyt'ten yetmiş iki Müslüman şehit edildi. 

                Şu bilinmelidir ki herkes yeni acıların yaşanmaması için birbirini sevmeli ve onların her türlü yaşam hakkına saygı göstermelidir. 

                Kederde, acılarda nasıl bir ve beraber oluyorsak, sevinçte de bir ve beraber olmalı; kardeşliğe ve dayanışmaya daha fazla özen göstermeliyiz.

                Bu duygu ve düşüncelerle. Aziz Milletimizin, değerli Susurluk halkının ve tüm İslam Aleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik ediyor; herkesi birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamaya davet ediyorum," dedi.