BAŞKAN SEMİZEL: "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR"

BAŞKAN SEMİZEL:

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMZİEL, sokak hayvanlarına yönelik yasanın geri çekilmesini istedi. Sokak hayvanlarının da yaşama hakkının kutsal ve dokunulmaz olduğunu ifade eden Başkan SEMİZEL, ötenazi öneren yasaya te

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL; "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyerek şöyle devam etti:

                "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Teşkilat-ı Esasiye Kanunundan bu yana Türkiye anayasasında yer alan, TBMM'de kürsünün arkasındaki duvarda tamamı büyük harflerle yazılı bulunan ve Türk milleti adına Türkiye'nin kuruluşunu ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin temel dayanağını oluşturan ilkedir.

                Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 6. maddesi bu cümle ile başlar. 

                Atatürk ilke ve devrimleri olarak bilinen, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğini sağlaması yolunda TBMM'nin yaptığı yasalar bu temel ilke üzerinden hareketle ortaya çıkmıştır.

                15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir kez daha tekrar ediyorum; Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir." 



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false