BAŞKAN SEMİZEL'DEN SOKAK HAYVANLARI TEKLİFİNE TEPKİ

BAŞKAN SEMİZEL

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMZİEL, sokak hayvanlarına yönelik yasanın geri çekilmesini istedi. Sokak hayvanlarının da yaşama hakkının kutsal ve dokunulmaz olduğunu ifade eden Başkan SEMİZEL, ötenazi öneren yasaya te

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMZİEL, sokak hayvanlarına yönelik yasanın geri çekilmesini istedi. Sokak hayvanlarının da yaşama hakkının kutsal ve dokunulmaz olduğunu ifade eden Başkan SEMİZEL, ötenazi öneren yasaya tepki gösterdi. 

                Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelere içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifindeki "ötenazi" uygulamasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Başkan SEMİZEL, sokak hayvanlarının yaşama hakkını sonuna değin savunacaklarını söyledi.

                Susurluk Belediyesi olarak kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma konusunda Veteriner İşleri Müdürlüğünce tüm olanaklar çerçevesinde mücadele edileceğinin altını çizen Başkan SEMİZEL; “Bu konuda daha çok destek beklerken yasa kanalıyla “ötenazi” uygulamasının yerel yönetimlerin üzerine yıkılmasını da asla onaylamıyoruz,” dedi.

                Başkan Hakan Yıldırım SEMİZEL, yasaların öldürmek değil yaşatmak için çıkarılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bizler ilçemizde yaşayan her canlının hakkını korumakla yükümlüyüz. Yaşayan her canlı için huzurlu ve güvenli kentler oluşturmak bizim öncelikli görevlerimizden biridir. Bunu da hep birlikte mücadele ederek yapabiliriz. Daha vicdanlı, daha duyarlı, daha şefkatli ve daha yaşanabilir bir ülke için hayatı paylaştığımız her canlının yaşam hakkını savunacağız.” 



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false