BAŞKAN YILMAZ BAÇEM'DE HASAT YAPTI

BAŞKAN YILMAZ BAÇEM

4. Aromaterapi Festivali, 2'nci gününde de birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, BAÇEM'in verimli tarlalarında vatandaşlarla birlikte lavanta, ekinezya ve gül hatmi çiçeği hasadı

4. Aromaterapi Festivali, 2'nci gününde de birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, BAÇEM'in verimli tarlalarında vatandaşlarla birlikte lavanta, ekinezya ve gül hatmi çiçeği hasadı yaptı.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, 4. Aromaterapi Festivali'nin 2. gününde hasat şölenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak Burhaniye İlçesi Börezli Mahallesi'nde bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'ndeki (BAÇEM) tarlalarda Yargıtay Onursal Başkanı Rüştü CİRİT, Burhaniye Kaymakamı İlyas MEMİŞ, UCLG Mewa Genel Sekreteri Mehmet DUMAN ve vatandaşlarla birlikte lavanta, ekinezya ve gül hati çiçeği hasadı yapan Başkan YIMAZ, bazı açıklamalarda bulundu.

                BAÇEM İLHAM KAYNAĞI OLUYOR

                 BAÇEM'in tüm Türkiye'ye hizmet ettiğini ve birçok büyükşehir belediye başkanına da ilham kaynağı olduğunu söyleyen Başkan Yücel YILMAZ; "Çünkü biz burada tohum yetiştiriyoruz, kümeleştirilmiş yetiştirme yapabiliyoruz. Çiftçilerimizi gelir getirici sözleşmeli tarım uygulamalarına dahil ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve eczacılrla anlaşmamız var. Burada ürettiğimiz tohumlarla, ekstratlarla toptan almalarına imkan sunuyoruz.  Çiftçilerimiz yetiştirdikleri ürünlere katma değer katacakları yeni gelişmelerden haberdar ediyor ve uygulamalarında danışmanlık yapıyoruz. Yıl boyunca devam eden birçok kursumuz var. Bu k urslarda mezun olan kişiler kendi markalarını oluşturarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor," dedi.

                "ATA TOHUMLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

                 Kazdağları'nda 800 çeşit endemik bitki bulunduğunu vurgulayan Başkan Yücel YILMAZ; "Bununla ilgili bir kitap hazırlama çalışmamız var. Bu k onuda çok kapsamlı çalışmalar yapılyoruz. Bu 800 çeşit bitkinin tohumlarını topladık, labobatuvarımızda ssaklıyoruz. Ata tohumlarımıza sahip çıkıyoruz. Böylelikle yüzlerce yıl varlığını sürdürebilecekler. İda Madra Jepark alanındayız. Balıkesir'i 12 ay boyunca devam eden ve sürdürülebilir bir turizm şehri haline getiriyoruz," diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: BAŞKAN YILMAZ BAÇEM' HASAT YAPTI
  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı