BBB, ÇİFTÇİ DESTEK PROJESİ’Nİ GÖMEÇ’TEN BAŞLATTI

BBB, ÇİFTÇİ DESTEK PROJESİ’Nİ GÖMEÇ’TEN BAŞLATTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; üreten çiftçilere destek olmak ve sürdürülebilir tarımın önünü açmak amacıyla Çiftçi Destek Programı’nı Gömeç’ten başlattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; üreten çiftçilere destek olmak ve sürdürülebilir tarımın önünü açmak amacıyla Çiftçi Destek Programı’nı Gömeç’ten başlattı. Gömeç tarlalarında üreticilerle birlikte hasat yapan Başkan Akın, 10 ton yerli Gömeç bamyasını piyasanın yüzde 25 üzerinde bir tutarla 90 liradan alacaklarını duyurdu. Büyükşehir’in aldığı bamyalar, kurutularak sağlıklı gıda olarak sofralara gelecek. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çiftçi Destek Programı, üreticilere can suyu oluyor. Üreten çiftçilere destek olmak ve üretimin devamlılığını sağlamak amacıyla Gömeç’te bamya alım töreni gerçekleştirildi. Başkan Ahmet Akın, Gömeçli çiftçilerden 10 ton bamyayı piyasanın yüzde 25 üstünde bir tutar olan 90 liradan aldıklarını duyurdu. Üreticilere alım garantisi verdiklerini duyuran Başkan Ahmet Akın, sırasıyla; susam, fasulye, nohut gibi ürünlerde de alımlar yapacaklarını dile getirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ‘Yakın Market’ ve ‘Yakın Manav’ oluşturacaklarını müjdeleyen Başkan Akın, Cumhuriyet Köyleri kurarak kırsalda kalkınmayı sağlayacaklarını dile getirdi. 

 

ÜRETİCİLERLE BİRLİKTE HASAT YAPTI

Gömeç’in Yaya Mahallesi’nde üreticilerle birlikte bamya hasadına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Seçim sürecinde verdiğimiz vaatleri teker teker yerine getirmeye çalışıyoruz. Hızlı hareket ediyoruz. Çiftçinin ürünü bizim için çok önemli. Memleketimizin geleceği, ülkemizin refahı için, Balıkesir’imizin güzelleşmesi için toprağın bereketli olması, çiftçimizin üretmesi ve zenginleşmesi gerekiyor. Bu çerçevede artık her ürünle alakalı planlı bir çalışma yapıyoruz.” dedi.