BELEDİYE BAŞKANI SEMİZEL: "ÖZGÜR BASIN VARSA O ÜLKE ÖZGÜRDÜR"

BELEDİYE BAŞKANI SEMİZEL:

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayan bir açıklama yaptı. SEMİZEL açıklamasında; "Özgür basın varsa o ülke özgürdür," dedi.

Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayan bir açıklama yaptı. SEMİZEL açıklamasında; "Özgür basın varsa o ülke özgürdür," dedi.

                Kamuoyuna bilgi sunmak, kamuoyunu aydınlatmak için çok zor koşullarda çalışarak görevini yerine getiren basın emekçilerinin, tüm dünya ülkelerinde demokrasiyi korumaktaki rolünü vurgulayan ve etik gazeteciliği ön plana çıkaran bir gün olan '3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayan Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL; "Özgür bir ülkenin basını da özgürdür. Şayet o ülkede özgür basın yoksa, o ülkede özgürlükten söz edemezsin.

                2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye, önceki yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165'inci sırada yer aldı. Bizlerin yapması gereken de her koşulda işini ilkeli ve doğru yapmaya çalışan gazetecilerimizin, basın çalışanlarımızın yanlarında olmaktır. Baskılar, yıldırmalar olacaktır. Önemli olan bu baskılara, yıldırmalara aldırmadan görevini yerine getirmek asıl olandır. Bu bağlamda görevini en iyi şekilde yerine getiren basın emekçilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyorum," dedi.

                “HIDIRELLEZ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

                 Hıdırellez Bayramımızı da kutlayan Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL, şöyle konuştu:

                “5-6 Mayıs tarihi, baharın başlangıcı olarak değerlendirilir. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmiş ile geleceğimiz arsında köprü görevi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze değin ulaşmasını sağlamıştır.

                Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken tüm isteklerinizin kabul olmasını dilerim.” 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli