BELEDİYELERİN KENT LOKANTASI KERVANINA SUSURLUK DA KATILACAK

BELEDİYELERİN KENT LOKANTASI KERVANINA SUSURLUK DA KATILACAK

Belediyelerin Kent Lokantaları kervanına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. Başkan AKIN, AK Parti Grup Sözcüsü Yasin SAĞAY'a verdiği yanıtta uygulamanın tüm ilçeleri kapsayacağını söyledi.

Belediyelerin Kent Lokantaları kervanına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda herhangi bir açıklama yapılmasa da geçtiğimiz günlerde toplanan Büyükşehir Meclisi'nde Kent Lokantaları fiyat tarifesi kabul edildi.

                Sağlık ve Sosyal Hizmetler daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak Kent Lokantalarında, bir öğün yemeğin fiyatı 50 lira olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, "Kent Mutfağı" adı altında faaliyet göstereceği öğrenilen projeyle ilgili şu ana değin ayrıntılı bir bilgi vermedi. Başkan AKIN, Büyükşehir Meclisi’nde tarife maddesi oylanırken, AK Parti ve MHP Grubu olarak çekimser oy kullanacaklarını açıklayan AK Parti Grup sözcüsü Yasin SAĞAY’a verdiği yanıtta, uygulamanın tüm ilçeleri kapsayacağını belirtti.

                AK PARTİ VE MHP ÇEKİMSER

                AK Parti Sözcüsü Yasin SAĞAY, Büyükşehir Meclisi’nde uygulama ile ilgili net bir tablo olmadığını, kent mutfaklarının nerelerde açılacağını bilmediklerini, esnafı zarara uğratabileceği endişesi taşıdıklarını söyledi.

                SAĞAY’ın sözlerine sinirlenen Başkan AKIN; “Vatandaşa ucuz yemek yedirmek gücünüze mi gidiyor? Nerede verilirse verilsin, Balıkesir’in tüm ilçelerinde verilecek. Belediye Başkanlarıyla birlikte vereceğiz. Esnaf Odalarıyla görüşülerek yapılıyor, esnaf bizim başımızın tacı, esnaf olmayan yerde eşraf olmaz,” diye konuştu.

                Başkan Ahmet AKIN, oy çokluğuyla alınan karar sonrasında; “Vatandaşın ekmeği için uğraşanlara teşekkür ederim,” dedi.



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı