Tarih: 23.09.2022 09:09

BİR TANITIM DAHA SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir'in tüm ürünleri ile tanıtımının yapıldığı bir "Tanıtım Günleri" daha sona erdi. Önceki yıllarda Ankara Kültür Merkezi ve İstanbul Feshane'de düzenlenen Tanıtım günü etkinliklerine ilgi yoğundu. Yenikapı'da düzenlenen Tanıtım Günleri ise çok ilgi görmedi. Bunda, tanıtım günlerinin hafta içinde başlamış olmasının payı olduğu söyleniyor.

                İstanbul Balıkesirliler Derneği'nin talebi, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları, 20 ilçe belediyesi ve çok sayıda firmanın iştirak ettiği Tanıtım Günleri'nde Balıkesir'in coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere, gastronomi zenginliği, turizm potansiyeli, yöreye özgü el sanatları ve çeşitli yöresel materyallerinin tanıtımı yapıldı. 14 Eylül’de kapılarını açan Tanıtım Günleri, 18 Eylül’de sona erdi.

                TÜLÜTABAKLAR DA ORADAYDI

                Balıkesir Tanıtım Günleri organizasyonuna dahil edilen kurumlar, belediyeler, üretici kooperatifleri, odalar ve özel sektör kuruluşları tam kadro İstanbul’daydı. Yenikapı’daki fuar alanında gerçekleşen Tanıtım Günleri’nde, Balıkesir’in hemen tüm ürünleri sergilenirken, Balıkesir’e özgü Tülütabaklar da oradaydı. Balıkesirli sanatçıların verdiği konserlerle süslenen Tanıtım Günleri için kurum ve kuruluşlar, belediyeler ve firmalar yüzlerce personelini İstanbul’a taşıdı.

                SUSURLUK STANDI İLGİ GÖREN STANTLARDAN BİRİYDİ

                Susurluk Standı, Tanıtım Günleri’nde en çok ilgi gören stantlardan biriydi.

                Subel Market Ürünleri, Susurluk Ömür Üreten Kadınlar Girişimi, Susurluk’un olmazsa olmazı Tost ve Ayranı; “Damağınızda tadımız, aklınızda adımız kalacak” sloganı ile Tanıtım Günleri’ne gelenlerin hem aklında hem de tadı ile damağında iz bıraktı.

                Susurluk Ömür Üreten Kadınlar Girişimi’nin el emeği göz nuru eserleri, görenleri güzellikleri ile hayrete düşürdü. Standa katılan Susurluklular, yaptıkları tanıtımlar ve sundukları lezzetlerle el emekleri ile Susurluk’u bir kez daha İstanbullulara tanıtmış oldu.

                                                                                                                         




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —