BURSA-İZMİR KARAYOLU'NU KAPATTILAR SUSURLUKLU ÇİFTÇİLER DE ORADAYDI

BURSA-İZMİR KARAYOLU

Türkiye'de çiftçiler, düşük fiyatlarla alım yapıldığını kaydederek eylemler gerçekleştiriyor. Domatesleri ellerinde kalan çiftçiler, bu kez de Bursa-İzmir karayolunu araç trafiğine kapattı. Susurluk Ziraat Odası Başkanı

Türkiye'de çiftçiler, düşük fiyatlarla alım yapıldığını kaydederek eylemler gerçekleştiriyor. Domatesleri ellerinde kalan çiftçiler, bu kez de Bursa-İzmir karayolunu araç trafiğine kapattı. Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan GÜRKÖK ve Susurluklu çiftçiler de bu eyleme destek verdi.

                08 Ağustos'ta Bursa'nın Karacabey Ovsı'nda gerçekleştirilen eylemde, çiftçilerle jandarma ve polis arasında gerginlik yaşandı. Üreticiler; "Çiftçiye uzanan eller kırılsın" ve "Hükümet istifa" gibi sloganlar atarak Bursa-İzmiğr karayolunu araç trafiğine kapattı.

                Karacabey Ovası'nda  salçalık domatesleri ellerinde kalan üreticiler, bu durumu Bursa-İzmir Karayolu'nda protesto etti. Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin engellemeye çalıştığı üreticiler "Çiftçiye uzanan eller kırılsın", "Hükümet istifa" ve "Çiftçi mahsulüne sahip çık!" şeklinde sloganlar attı.

                Susurluk Ziraat Odası da bu eyleme destek vererek Karacabeyli çiftçilerin yanında yer aldı. Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan GÜRKÖK; "Çiftçi en zor yıllarından birini yaşıyor. Girdi fiyatları arttı, ancak yetiştirilen ürünlerin fiyatları ya yerinde duruyor, ya da daha fazla değer kaybediyor. Buna bir çözüm bulunmazsa çiftçi üretmekten vaz geçecek," dedi. 

                DOMATES ÜRETİCİLERİ İSYAN ETTİ

                İzmir'in Kınık ilçesinde de salçalık domates üreticileri, domatesin kilogram fiyatının 2 liranın altına düşmesini protesto etmek için Kınık Cumhuriyet Meydanından Hükümet Meydanına değin yürüyüş düzenledi. ayrıca traktörlerle yolları kapatan çiftçiler, 5 lira olarak belirlenen kilo fiyatının 1,8 liraya düşürülmesini eleştirdi. Yürüyüş sırasında, üreticiler "Çiftçiyi öldürdünmüz, cenazeyi kaldırın" yazılı tabutla dikkat çekti.

                Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), domates fiyatlarındaki düşüşün arz artışının yanı sıra salça fabrikaları ile yaşanan sorunlardan kaynaklandığını açıkladı. Ziraat odalarından alınan alınan bilgilere göre, fabrikaları üreticiler ile sözleşme yapmaktan kaçınıyor ve sözleşme yaptığı üreticilerde yüksek fire oranları nedeniyle ürün alımı yapıyor.



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false