Tarih: 04.10.2024 09:15

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Facebook Twitter Linked-in

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Susurluk Müftülüğü bir dizi etkinlik düzenledi.

                Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak, halkımızın camiler ile daha sık ve olumlu bir ilişki kurmasına vesile olmak amacıyla 1986 yılından itibaren her yıl 01-07 Ekim tarihleri arası "Camiler Haftası" olarak kutlanmaktadır.

                2003 yılında din hizmetlerinin önemli bir parçası olan din görevlilerinin de hatırlanmasına vesile olmak amacıyla haftanın ismi "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak değiştirilmiş, etkinliklerin çeşitliliği artırılmış, içeriği zenginleştirilmiş ve ülke genelinde açılış merasimleri düzenlenmeye başlanmıştır. Camilerde kütüphane oluşturulması, konferans ve paneller, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik etkinlikler, camilerin onarım ve temizliği, organ ve kan bağışı kampanyaları, ödüllü şiir ve kompozisyon yarışmaları, radyo ve TV programları, spor aktiviteleri hafta münasebetiyle gerçekleştirilen faaliyetler arasında sıralanabilir.

                Bu bağlamda, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Susurluk Müftülüğü tarafından Ayran Evi'nde emekli din görevlileri buluşması yapıldı.

                Programa, Susurluk Kaymakamı muammer KÖKEN, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, Belediye Başkan Yardımcısı Taylan AKOĞLAN, Susurluk Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU ile beraber emekli din görevlileri katıldı.

                Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili yapılan konuşmaların ardından dini ve hayri hizmetlere katkı verenlere plaket takdim edildi. Program yapılan sohbet ile sona erdi.

                KAYMAKAM KÖKEN’İ ZİYARET ETTİLER

                Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU başkanlığında din görevlilerinden oluşan heyet, Kaymakam Muammer KÖKEN’i makamında ziyaret etti.

                İlçedeki din hizmetleri ile din görevlileri özelinde istişarelerde bulundular. Kaymakam Sayın KÖKEN de yapılacak olan etkinliklerle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Devamında, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, beraberinde Susurluk Müftüsü Alaattin TÜRKOĞLU ile vefat eden Din Görevlisi İsmail Hakkı AKLAN merhumun eşine taziyede bulunuldu. Sonrasında ise Ramazan BABAÇ'a 'Geçmiş Olsun' ziyareti yapıldı. (DENİZ ERGEN)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —