CANBEY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİ ZİYARET ETTİ

CANBEY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Balıkesir ticaretinin ve sanayisinin kalbi noktalarından olan Küçük Sanayi Sitesini ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Mustafa CANBEY, alın teriyle ekmeğini kazanan esnaflara ve çalışanlara"hayırlı ve bereketli işler"

Balıkesir ticaretinin ve sanayisinin kalbi noktalarından olan Küçük Sanayi Sitesini ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Mustafa CANBEY, alın teriyle ekmeğini kazanan esnaflara ve çalışanlara"hayırlı ve bereketli işler" temennisinde bulundu, Ahilik Haftalarını kutladı. 

                AHİLİK, EN KIYMETLİ HAZİNELERİMİZDEN BİRİDİR

                Bir otomotiv firmasını ziyaret eden Milletvekili Dr. Mustafa CANBEY burada açıklamalarda bulundu. Mustafa CANBEY, burada açıklamalarda bulundu. Mustafa CANBEY; "Ahi Evran'ın 32 başlık altında sınıflandırdığı Ahilik Teşkilatı, asırlarca Anadolu topraklarında ticaretin ve dayanışmanın bel kemiği olmuştur. Ecdadın miras bıraktığı bu köklü kurumla ne kadar çok iftihar etsek azdır. Zamana yenik düşmeyen, rengi solmayan, değerlerinden bir şey kaybetmeyen ahilik, bugünün dünyasının ihtiyaçlarına da derman olacak düsturuyla en kıymetli hazinelerimizden biridir. Sahip çıkmalıyız. AK Parti olarak bizler de bu kıymetli hazinemizin gelecek kuşaklara aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesile ile ebediyete irtihal eden ahilerimizi, esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad ediyorum. Tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum," dedi.

                Esnafların sadece alan, satan, ticaret yapan, varlığı icra ettiği meslekten ibaret biri olmadığını söyleyen Dr. Mustafa CANBEY; "Esnaf aynı zamanda o muhitin gözü, kulağı, sesi, vicdanı, hamisi, yol göstericisidir. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesinin, büyümesinin, Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin doğru adım adım yol almasının kökleri esnaf çalışkanlığına ve ahlakına uzanır. Bu nedenle esnafımızı, milletimizin emaneti, bu günümüzün ve yarınlarımızın manevi teminatı olarak görüyoruz. Her daim yanlarındayız. Fırsat buldukça esnaflarımızı ziyaret ediyor, talep ve sıkıntılarını dinliyoruz. Çözümü için ilgili kurumlarla görüşüyoruz. Balıkesirimiz, aziz hemşehrilerimiz için durmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı