Tarih: 25.06.2024 09:30

ÇAYLAK MESİRESİ'NİN ÜST KISMINDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Susurluk ilçesi Çaylak mevkisinde çıkan orman yangını, Susurluk itfaiyesi ekiplerinin çok çabuk gerçekleştirdiği müdahale ile kontrol atına alındı ve söndürüldü.

                 Susurluk ilçesinde ormanlık alanda yangın başladı. Çıkan orman yangınına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Susurluk İtfaiyesi ekipleri tarafından derhal müdahale edildi. Gelen yardım ekipleri ile beraber çıkan orman yangını kontrol altına alındı.    

                Edinilen bilgiye göre, Susurluk ilçesi Çaylak mevkisindeki ormanlık alanda 20 Haziran 2024 Perşembe günü akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

                Çaylak mevkisi Çataldağ eteklerinde çıkan yangına ilk olarak havadan müdahale edilirken, 10 arazöz ve 50 personel yangını söndürme çalışmaları yürüttü. 

                Çıkan yangında 25 dönüm ağaçlıklı alan zarar gördü. Zarar gören alanın 24 dönümü özel ağaçlandırılmış Cevizlik bölge, 1 dönümü de çamlık orman alanı.

                Yangın ekiplerinin aralıksız süren söndürme çalışmaları sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı.

                İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI: “ÖZELLİKLE KIRSAL BÖLGELERDE ANIZ YAKILMAMALI”

                Marmara ve Ege Bölgesi’nde sıcaklıkların yüksek seyretmesi ile birlikte artan orman yangınları rakamlara da yansıdı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı personelleri 24 saat içinde itfai olay diye adlandırılan yangın, kurtarma, trafik kazası gibi 119 olaya müdahale ederken, bunların 69’unu orman, ot ve çöp yangını oluşturdu.

                Balıkesir İtfaiye personelinin yaz mesaisi rakamlarla gün yüzüne çıktı. 20 ilçesi bulunan ve geniş bir coğrafyada yer alan Balıkesir’de itfaiye personelleri 24 saat içinde 69 orman ve ot yangınına müdahale etti. Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla rakamlarda da yükselme meydana gelirken, 24 saat içinde (20 Haziran) meydan gelen en büyük yangın Bigadiç ve SUSURLUK ilçelerinde yaşandı. İtfaiye Daire Başkanı Seyfullah TOLGA; “İtfaiye personelimiz canla başla mücadelesini veriyor. Özellikle kırsal bölgelerde anız yakılmaması gerekir. Şu an Valilik Kararı ile yasaktır. Çiftçilerin bir yıllık emeği zayi olmaması, kendilerinin de zarar görmemesi için bu yasaklara uyulması gerekir. Biçerdöver ile hasat konusunda Balıkesir Valiliği’nin talimatı var. Hububat hasadı 18.00 ile sabah 10.00 saatleri arasında yapılmalı. Vatandaşlarımızdan bu huşulara dikkat etmesini rica ediyoruz,” dedi.

                Her gün çıkan orman yangınlarını kısa sürede söndüren Balıkesir ekiplerinde, itfaiye personelinin, orman ekiplerinin ve yangın söndürme hava gücünün uyum içinde çalışmasının en büyük faktör olarak görüldüğü göze çarpıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —