Tarih: 11.07.2023 09:08

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SARI BANDIRMA'NIN KOKU ÇİLESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan SARI, Bandırma'da Uruguay'dan ithal edilen 'Angus' ırkı sığırlar hakkında açıklamalar yaptı. Tarım ve Hayvancılık politikalarındaki yanlışlığa dikkat çekti.

                SARI, yaptığı açıklamada; "1997'den 2002 yılına kadar net ihracatçı durumunda olan Türkiye, 2002'den bu yana hep net ithalatçı konumunda kalmıştır. Türkiye'de büyükbaş hayvan ithalatı konusu 2010 yılında et fiyatlarını düşürmek amacıyla Uruguay'dan ithal edilen '           Angus' ırkı sığırlarla gündeme gelmişti. İşte Bandırma'yı koku merkezi yapan, Bandırmalıyı da çileden çıkaran bu soruna bir nokta koymak zamanı gelmiştir," dedi.

                Canlı hayvan yüklü gemilerin her Bandırma'ya gelişinde 'koku çilesi' yaşandığına dikkat çeken CHP Milletvekili Serkan SARI; Bandırma büyüdükçe liman şehrin göbeğinde kaldı. Evinizin içinde bile bu kokuyu duymak, her an bu kokuyla yaşamak dayanılmaz bir işkenceye dönmüş durumda. Nefes bile alamaz hale gelen hemşehrilerimiz, kalıcı bir çözüm istiyorlar," diye konuştu.

                ÇÖZÜM BAŞKA LİMAN BULMAK              

                Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, ithalat nedeni ile Türk besicisinin üreticisinden kasabına her kesimin mağdur edildiğini belirterek; "İthalatın başladığı günlerden bu yana hayvanını, etini değerinde satamayan üreticiler zarar etti. Çok sayıda üretici hayvancılığı bıraktı. İthalatı yapan küçük bir azınlık ise köşeyi döndü. Servetine servet kattı. Gelinen noktada plansız ve hoyratça yapılan ithalat sonucunda milletçe zarar ettik. Hayvan ithalatının kokusu çoktan çıktı. İktidar 20 yıldır da seyirci kaldı. Çözüm kısa vadede başka liman bulmak. Diğer yandan Türkiye’yi tarım ve hayvancılıkta ithalatçı ülke durumundan çıkarmaktır. Üretene ve kendine yetebilen ülke Türkiye olmamız için tarım ve hayvancılık politikamızda yapısal ve sürdürülebilir revizyonlara ihtiyaç vardır,” diyerek sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —