CHP'DE GENÇLİK KOLLARI SEÇİMİ YENİLENECEK

CHP

CHP'DE GENÇLİK KOLLARI SEÇİMİ YENİLENECEK

CHP Altıeylül İlçe Başkanlığında 04 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve Betül BOZKUŞ'un listesinin kazandığı "tartışmalı" Altıeylül İlçe Gençlik Kolları kongresi "spekülasyonların kalkması için" yenilenecek.

                Balıkesir kamuoyuna bıçak çekilmesi ile gündeme gelen ve partililerin büyük tepki gösterdiği CHP Altıeylül Gençlik Kolları 17. Olağan Genel Kurulu ile ilgili itirazlar Gençlik Kolları Genel Merkezince incelendi.

                Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner ARDUÇ ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Şule Dilara DALBUDAK imzası ile Gençlik Kolları İl Başkanlığı ile Altıeylül İlçe Başkanlığına gönderilen yazıda kongrenin yenilenmesi istendi. Bu kararla ilgili şu gerekçeler sunuldu:

                *Üye Berk Devrim AYDIN'ın yeterli adaylık imzasını toplayamamış olmasına rağmen listesinin seçime kabul edilmesi,

                *Seçim günü oy verme süresi içerisinde, ismi belirlenemeyen bir kişinin kongre alanındakilere yönelik tehditte bulunması,

                *Oy kullanılan alan ile seçim sandığı arasında yeterli güvenli alanın oluşturulmaması...

                Yazıda; "Seçimi delegelerin hür ve açık iradesiyle kazandığı kesin olan Betül BOZKUŞ ile birlikte seçilen tüm yönetim kurulu üyeleri ve il delegelerinin üzerinde oluşan kamuoyu spekülasyonlarının da kalkması için, seçim güvenliği tam olarak sağlanmış şekilde 17. Olağan Altıeylül Gençlik Kolları seçimlerinin 01 Eylül 2024 Pazar günü yenilenmesine karar verilmiştir," denildi. 



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı