CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL

CHP

İlk turda Kemal KILIÇDAROĞLU 664, Özgür ÖZEL 682 oy almıştı. 2 oy eksikle ilk turda Genel Başkan seçilemeyen ÖZEL, ikinci turda ipi göğüsledi. İkinci tur sonucuna göre; Özgür ÖZEL 812, Kemal KILIÇDAROĞLU 536 oy aldı.

İlk turda Kemal KILIÇDAROĞLU 664, Özgür ÖZEL 682 oy almıştı. 2 oy eksikle ilk turda Genel Başkan seçilemeyen ÖZEL, ikinci turda ipi göğüsledi. İkinci tur sonucuna göre; Özgür ÖZEL 812, Kemal KILIÇDAROĞLU 536 oy aldı.

                Seçim sonucunu açıklayan Kurultay Divan Başkanı Ekrem İMAMOĞLU; "Partimizin yeni Genel Başkanı Özgür ÖZEL oldu; partimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun," dedi.

                ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

                "Hayatımın en büyük gururunu yaşıyorum. Bunu CHP’nin 100. Yılında ve CHP’nin hatta Türkiye’nin 100. Yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliği ile ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsımıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için siz teşekkür ediyorum.

                Bugün ilk tur sonuçlandıktan sonra o daha önceki pek az deneyimlenen ve 2 oy farkla ikinci tura kalan seçim sırasında; ‘BEN ORAYA GELEYİM ÖZGÜR BAŞKANIMIZIN ELİNİ KALDIRAYIM’ niyetini ifade eden, hepimizi duygulandıran; şimdi bizimle birlikte olan bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz Sayın KILIÇDAROĞLU’na teşekkür ediyorum. 

                Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, İsmet Paşa’nın, Deniz BAYKAL’ın, Hikmet ÇETİN’in, Altan ÖYMEN’in koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevi. Ben sizlere güveniyorum.

                Bir teşekkürü kolay kolay siyaset sahnesinde görülmeyen, ama bu süreçte bütün geçmişteki pratiklerin aksine yanımda olan, beni yetiştiren anneme, babama, kardeşime, sevgili eşime, kızıma yürekten teşekkür ediyorum. İlkokul öğretmenimden, yatılı okuldaki öğretmenlerime kadar beni yetiştiren tüm öğretmenlerime, Bornova Anadolu Lisesi mezunu arkadaşlarıma, elbette böylesi bir gecede bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize, tüm CHP’lilere yürekten teşekkür ediyorum.

                CHP’nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Çok konuşuldu, buraya kim kaç milletvekili desteği ile geldi, diye. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. Salona il başkanlarımızla girdik, bu salondan 81 il başkanımızla kol kola çıkıyorum. Sayılar çok konuşuldu, ben seçim sonuçlarını Sayın Başkanım müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum.”