CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından, Susurluk CHP İlçe Başkanlığı ve

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından, Susurluk CHP İlçe Başkanlığı ve Susurluk DP İlçe Başkanlığı çelenkleri de Atatürk Anıtı'na sunuldu. 

                Susurluk Hükümet Konağı duvarına, sağda Türk Bayrağı, solda Atatürk fotoğrafı olan 'Yaşasın Cumhuriyet' pankartı asıldı. Susurluk Belediye Binası da dev Türk Bayrakları ile donatıldı.

                Susurluk CHP İlçe Başkanlığı ve Susurluk DP İlçe Başkanlığı, parti binalarının girişine 'Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun - Biz Buradayız' yazılı pankartları asarak, Cumhuriyetimizi kutladılar ve Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduklarını bir kez daha ilan ettiler.

                29 Ekim Pazar günü saat 10.30'da Şehir Stadında görkemli bir kutlama programı gerçekleştirildi. Şehir Stadı hınca hınç doluydu. Pandemiden bu yana ilk kez halk, bu denli mutlu, bu denli neşeliydi. Şehir Stadındaki kutlama programının ardından Gençlik Merkezi binasında ilçemiz KARDEŞ ve 5 EYLÜL Gazetelerinin arşivleri Susurluk halkına açıldı.  Gazetelerin arşivlerini Kaymakam Muammer KÖKEN, eşi Hanımefendi Gülbahar KÖKEN, Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, Emniyet Müdürü Mehmet ÇATAK, Jandarma Komutanı Coşkun KURT, Daire Müdür ve Amirleri ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kardeş Gazetesi Kurucusu Merhum Tahsin AYYILDIZ ve 5 Eylül Gazetesi Kurucusu Merhum Orhan DURMAZ, bir kez daha rahmetle anıldı.

                Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Göbel Şehit Nusret KULA, İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliğinde gökyüzü Ay Yıldızlı uçurtmalarla şenlendi.

                29 Ekim akşamı yapılan 'CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ'nde, yer yerinden oynadı.

                Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlama etkinlikleri kapsamında Susurluk’ta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Ekim ayı içerisinde 67 program gerçekleştirildi. 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı