Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulunup, Balıkesir'de de benzeri bir uygulama için kolları sıvadı.
Dikey ve Yatay Tarım Uygulama projelerini Balıkesir'de başlatmak için harekete geçen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Teknik geziye; Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan ALKAN, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muhterem AYCAN ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Abdulkadir ŞAHİN katıldı. 4 milyon 100 bin lira bütçeye sahip, 700 metrekarelik otopark alanına kurulan İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi, kamu ve özel sektör iş birliğinde hayata geçirildi. Yapay ışık ile bitkilerin fotosentezi gerçekleştirildiği merkezde yetiştirilen tarımsal ürünler geleneksel tarım yöntemlerine göre 10 ile 40 kat arası daha fazla verim alınıyor. Dünyanın ikinci en derin tarımsal üretim ünitesi olan merkezde kullanılan teknoloji Türkiye'de deniz altında veya uzayda üretim yapma imkanı da sağlayacak.
Artan nüfus ve iklim krizi karşısında doğa ile dost yeni teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen, 30 metre derinlikte yapay ışık ile bitkisel üretimin yapılacağı İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi, bir otoparkın eksi sekizinci katında, eksi 30 metre derinlikte oluşturuldu.