DÜNYA ARI GÜNÜ PROGRAMI AVLU'DA GERÇEKLEŞTİ

DÜNYA ARI GÜNÜ PROGRAMI AVLU

14'üncü Dünya Arı Günü Kutlama Programı, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan SARI, Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Balıkesir Büyükşehir

14'üncü Dünya Arı Günü Kutlama Programı, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan SARI, Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet DERDİMAN ve arıcılar katıldı.

                Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin "Gelecek Arının Kanadında" sloganı ile başlattığı 14'üncüsü düzenlenen Dünya Arı Günü programında; "Arının bitkilerden topladığı ve kısmen vücut salgılarını eklediği ürünler. Bal,Polen, Propolis ve Arı Ekmeği Perga", "Arının doğrudan vücudundan salgıladığı veya vücudundan yapılan ürünler. Arı Sütü, Balmumu, Apilarnil Erkek Arı Larvası, Arı Zehiri" ve Türkiye'nin balları; Çam Balı, Meşe Balı, Kestane Balı, Geven Balı, Lavanta Balı, Ayçiçek Balı, Narenciye Balı ile Pamuk Balı katılımcılara tanıtıldı.

                KAYMAKAM KÖKEN: "KOVAN SAYISINI SUSURLUK NÜFUSU İLE EŞİTLEYELİM"

                Balıkesir’deki Dünya Arı Günü etkinliklerine katılan Kaymakam Muammer KÖKEN, 21 Mayıs 2024 Salı günü saat 10.00'da da Yıldız Mahallesinde bulunan "Bal Ormanı"nı ziyaret etti. Kaymakamı ve ilçe protokolünü Yıldız Mahallesi Muhtarı Rahim GÜRSAN karşıladı. Kaymakam KÖKEN, yaptığı açıklamada; "Susurluk'ta Bal Ormanı'nı açtık. Emeklerimizin meyvesini alıyoruz. Kovan sayımızı artırdık. 2022 yılında oluşturduğumuz 100 dönümlük Bal Ormanı arıcılarımız tarafından kabul gördü. Etrafına konuşlandılar. Verimleri artmış. Bereketli olsun. 2020 yılında ilçemizde 4 bin 500 adet arı kovanı vardı. Yapılan çalışmalar ve desteklemeler sonucunda bu sayıyı 2024 yılı itibarıyla 10 bin 500 adete çıkardık. Amaçlarımızdan biri de kovan sayısını Susurluk nüfusu ile eşitlemek. Bunun için de ayrı gayret sarf ediyoruz," dedi.

                Kaymakam KÖKEN, Orman teşkilatı tarafından 2025 yılında Babaköy Mahallesinde kurulacak olan yeni bir Bal Ormanının da müjdesini vererek, arıcılık faaliyetlerinde bulunan vatandaşlarımızın her zaman destekleneceğini, ülkemizin bal üretiminde Dünya’da 2. sırada olduğunu, Balıkesir’in ise bal üretiminde Türkiye’de 6’ncı sırada yer aldığını ifade ederek hedeflerinin ülkemizi Dünya’da 1. sıraya, Balıkesir’i de Türkiye’de ilk 3’e taşımak olduğunu belirterek, arıcılık faaliyetinde bulunan vatandaşlarımıza bir kez daha hayırlı ve bereketli çalışmalar diledi. Tarım ve Orman Teşkilatına da çalışmalarından dolayı teşekkür etti.