ECZACI VEKİL SARI: "İLAÇTA KDV YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLSÜN"

ECZACI VEKİL SARI:

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları yüzünden Türk Lirasının her geçen gün değer kaybettiğini, dışa bağımlı olunan ilaçlarda da döviz kuruna bağımlı olarak fiyat artışı ve tedarik sor

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları yüzünden Türk Lirasının her geçen gün değer kaybettiğini, dışa bağımlı olunan ilaçlarda da döviz kuruna bağımlı olarak fiyat artışı ve tedarik sorunu yaşandığını belriterek; "Ya zam ya yokluk, kıskacında kalan hastalarımız için AKP iktidarı elini vatandaşın cebine atarak zam yapmayı tercih etti. AKP'nin ekonomik soykırımının ürünü ilaç zammı, vatandaşın hayatını tehlikeye atar duruma geldi," dedi.

                CHP'li SARI; "İlaç, yemek gibi, su gibi yaşamsal öneme sahiptir. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın kararnamesi ile ilaç KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı. Vatandaşın alım gücünün hızla düştüğü bir ortamda hem SGK, hem vatandaş, hem de eczacılara büyük bir yük getirecek bu artış derhal geri alınmalı," dedi.

                Vefat eden Susurluk Vergi Dairesi'nden emekli, CHP üyesi Sahfet ŞEN'in cenaze törenine katılmak üzere Balıkesir CHP İl Başkanı Erden KÖYBAŞI ile birlikte Susurluk'a gelen CHP Milletvekili Serkan SARI, AKP iktidarının vatandaşları her geçen gün fakirleştirdiğini, zam furyasının sürdüğünü, son olarak da ilaca yüzde 30,5 oranında zam yapılarak vatandaşların mağdur edildiğini söyledi. 

                Balıkesir CHP Milletvekili Serkan SARI, gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması' ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın imzaladığı kararı eleştirdi. Serkan SARI, gazetemize yaptığı açıklamada, şu tespitlerde bulundu:

                "Seçim öncesinde döviz kurunu baskılayan AK Parti iktidarı, seçim sonrasında rekor artışların önüne elbette ki geçemiyor. Bu da vatandaşa zam ve yokluk olarak yansıyor. Döviz kurunda artışlarla birlikte ilaç şirketleri maliyetle ilgili sıkıntılar yaşamaya başlıyor. Bu durumda da piyasada ilaç yokluğu baş gösteriyor. Süreç, ilaç şirketlerinin zam talep etmesiyle devam ediyor. 'YA ZAM YA YOKLUK' kıskacında kalan hastalarımız her türlü mağduriyeti yaşıyor. İlaca geçen yıl 3 kez toplamda yüzde 135 zam yapıldı. AKP iktidarının ekonomik soykırımı hastalarımız için hayati önem taşıyan ilaçlar için de tercihini zam yaparak kullandı. Vatandaş yine düşünülmedi." 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı