EDEBİYAT SOKAĞI AÇILDI

EDEBİYAT SOKAĞI AÇILDI

İlçemizin proje okulu Susurluk Anadolu Lisesi'nde, protokolün de katılımı ile "Edebiyat Sokağı" açıldı.

İlçemizin proje okulu Susurluk Anadolu Lisesi'nde, protokolün de katılımı ile "Edebiyat Sokağı" açıldı.

                İlçemizin proje okulu Susurluk Anadolu Lisesi, edebiyat dersini sevdirmek, yazar ve şairlerin eserlerini tanıtmak, dikkatleri canlı tutmak; aynı zamanda kültür ve edebiyata karşı sorumluluk bilinci geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile okul müdürü Numan GEÇER'in koordinasyonu ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cem İlkay GÜNGÖR'ün rehberliğinde oluşturulan "Edebiyat Sokağı"nı ilçe protokolünün katılımı ile 26 Nisan 2024 Cuma günü açtı.

                Susurluk Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Cem İlkay GÜNGÖR; "Üç ay süren bu çalışma esnasında maddi manevi desteğini esirgemeyen okul idaresine, görsel sanatlar öğretmeni Nazlı DOĞRU öğretmenime, Edebiyat zümre başkanımız Arzu GÜNDOĞAN öğretmenime, okulumuzun emekçileri Mustafa Bey ve Remziye Hanım ile 11'inci sınıf öğrencilerine içten teşekkürlerimi sunarım. 

                Öğrencilerimizin sadece derslerimizde gördükleriyle değil koridorlara yansıttığımız edebiyata dair görsellerle daha iyi öğrenmelerini sağlamak, böylelikle ders dışı zamanlarda da öğrencilerin zihinlerinde canlanmasını hedefledik. Ancak en büyük hedefimiz özgür bireyler yetiştirmek, okuyan, okuduğunu anlayan, düşünen ve tartışan bireyler...  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizden istediği de 'Fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller,' değil mi? Umuyorum ki Edebiyat Sokağı buna vesile olacaktır," dedi. (GÜRDAL ERGEN)



Anahtar Kelimeler: EDEBİYAT SOKAĞI AÇILDI
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false